x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prinţesa de la Paris!

Prinţesa de la Paris!

de Sorin Anghel    |    10 Iun 2008   •   00:00
Prinţesa de la Paris!

ROLAND GARROS ● Steagul României a fluturat în capitala franţei
Învingătoare în turneul junioarelor de la Roland Garros, constănţeanca Simona Halep, 16 ani, îl are ca idol pe Andrei Pavel şi spune că visul său cel m



ROLAND GARROS ● Steagul României a fluturat în capitala franţei
Învingătoare în turneul junioarelor de la Roland Garros, constănţeanca Simona Halep, 16 ani, îl are ca idol pe Andrei Pavel şi spune că visul său cel mare este să cîştige un concurs de Grand Slam.

Jurnalul Naţional: Simona, felicitări pentru rezultatul de la Paris. Te aşteptai la o astfel de victorie?

Simona Halep: Mulţumesc frumos! Înainte să merg la Roland Garros am cîştigat un turneu desfăşurat la Milano şi am venit foarte încrezătoare în Franţa. Mă gîndeam la victorie, dar nu eram foarte sigură pe mine.

De ce?

Tenisul este un sport imprevizibil. Sînt surprize la tot pasul. Anul trecut, cînd am ajuns doar pînă în optimi, nici nu îmi trecea prin minte că acum pot cîştiga finala. La Roland Garros am trăit cel mai frumos moment din cariera mea.

Gîndeşte româneşte


Cum sînt victoriile în tenis?

Foarte scurte. Cîştigi finala, după care trebuie să îţi faci bagajul şi să pleci. Dar nu mergi întotdeauna acasă, deşi ţi-e dor de cei dragi, ci te duci la alt turneu. La Paris, cel mai emoţionant moment s-a întîmplat atunci cînd aveam trofeul în mînă şi tricolorul pe umeri. Mi-am dorit foarte mult să cîştig la Roland Garros şi am reuşit.

Cine este idolul tău?


Andrei Pavel. Practic, îi calc pe urme. Am cîştigat “europenele” pentru junioare de 16 ani şi Roland Garros-ul, rezultate pe care le-a avut şi Andrei. Eu îmi doresc să progresez cît mai mult şi să ajung ca într-o zi să cîştig un turneu mare şi la senioare.

Cum a fost finala cu Elena Bogdan?

Pînă la acest meci, Elena nu mi-a cîştigat niciodată mai mult de 4 game-uri. Acum am jucat în primul rînd împotriva emoţiilor mele, dar pînă la urmă am reuşit să înving.

Regele Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a cîştigat, pentru a patra oară consecutiv, la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce duminică l-a învins din nou în finală pe marele său rival, elveţianul Roger Federer. Nadal l-a învins pe Federer în două ore de joc şi în trei seturi, 6-1, 6-3, 6-0. Spaniolul, în vîrstă de 22 de ani, l-a egalat în istoria tenisului pe Bjorn Borg, singurul sportiv care reuşise patru victorii consecutive (1978-1981). Cîştigînd turneul fără a pierde vreun set, Nadal a reuşit o performanţă pe care suedezul o reuşise în 1980. Este pentru a treia oară consecutiv cînd Nadal l-a învins în finală la Roland Garros pe Federer. Sîrboaica Ana Ivanovici s-a impus în competiţia fetelor, trecînd de rusoaica Dinara Safina în două seturi: 6-4, 6-3.

×
Subiecte în articol: sport garros roland roland garros