x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Probleme de familie

Probleme de familie

12 Feb 2004   •   00:00

Meciul cu Elvetia a distrus cuplul Tiriac - Nastase

Perceputa dintotdeauna ca o relatie indestructibila, prietenia dintre Ion Tiriac si Ilie Nastase a intrat in impas.
MIHAI IGIROSANU


Nastase e suparat ca Tiriac nu l-a sustinut in problema echipei de dublu pentru intalnirea cu Elvetia, dar si din cauza apropierii excesive a fostului sau partener de actuala putere politica.

INDIFERENTA. "Nu ma mai intereseaza nimic. Eu am problemele mele!", a declarat Ilie Nastase, intrebat cum comenteaza divergentele cu Tiriac referitoare la alcatuirea "dublului" pentru intalnirea cu trupa dominata de Federer. A fost pentru prima oara cand unul dintre cei doi titani ai sportului romanesc manifesta dezinteres fata de persoana celuilalt.

EPISOD. Ruptura dintre Nastase si Tiriac s-a observat clar si in timpul meciului cu elvetienii, cand cei doi s-au plasat in mod voit la distanta unul de celalalt, iar la salonul de protocol nu au intrat decat pe rand.
In fine, nas de botez al lui Nastase, fiul presedintelui COR, Ion Ion, l-a ignorat pe acesta, salutand pe toata lumea din jurul lui Nastase, mai putin pe Ilie si Amalia.


Zgura i-a unit, zgura ii desparte
Fara a se denatura prin scandaluri in presa, relatia dintre Tiriac si Nastase se destrama pe zi ce trece din cauza ignorantei cu care se trateaza cele doua personalitati. Prin pozitia pe care o ocupa la COR si relatia apropiata cu presedintele ANS, Octavian Morariu, Ion Tiriac pare a-l deranja pe Ilie Nastase. Acesta este mai putin "legat" de puterea actuala, numele sau fiind asociat doar cu numele Federatiei de Tenis si echipei de fotbal Steaua. Dupa ce au facut istorie pe zgura, ducand Romania intre marile forte ale Cupei Davis, tot terenul de tenis i-a dus spre ruptura.

×
Subiecte în articol: sport nastase