x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Probleme la sosirea în Turcia

Probleme la sosirea în Turcia

de Florin Gongu    |    13 Aug 2008   •   00:00
Probleme la sosirea în Turcia

GALATASARAY – STEAUA ●  Emoţii la aeroport
Delegaţia roş-albaştrilor a avut parte de o sosire deloc liniştită pe malurile Bosforului. Columbienii Dayro Moreno, Robinson Zapata şi Juan Carlos Toja au fost reţinuţi mai mult pentru formalităţile vizei de intrare.



GALATASARAY – STEAUA ●  Emoţii la aeroport
Delegaţia roş-albaştrilor a avut parte de o sosire deloc liniştită pe malurile Bosforului. Columbienii Dayro Moreno, Robinson Zapata şi Juan Carlos Toja au fost reţinuţi mai mult pentru formalităţile vizei de intrare.

Steaua a aterizat la ora 12:25 la Istanbul, după un zbor care a durat aproximativ o oră. Problemele au apărut încă din primele momente pe tărîm turc. Trei jucători ai echipei din Ghencea, columbienii Zapata, Dayro Moreno şi Juan Carlos Toja, au avut probleme cu paşapoartele şi nu au fost lăsaţi să iasă din aeroport timp de o jumătate de oră, în care au avut loc discuţii intense. În cele din urmă, totul s-a dovedit a fi doar o neînţelegere, jucătorii ajungînd relativ repede alături de coechipieri. Iniţial, antrenorul Marius Lăcătuş a fost foarte nervos din cauza situaţiei, bănuind că ar fi vorba despre o şicană a celor de la Galatasaray.

SECURITATE. Trupa din Ghencea a ajuns la Hotelul Conrad în jurul orei 13:30, autocarul steliştilor fiind escortat de o maşină de poliţie. La hotel, oficialii roş-albaştrilor le-au cerut responsabililor cu securitatea să blocheze accesul presei în preajma intrării şi, de asemenea, autocarul a fost înconjurat cu alte patru maşini ale forţelor de ordine. Aseară, de la ora 20:00, antrenorul Marius Lăcătuş a susţinut o conferinţă de presă, pentru ca jumătate de oră mai tîrziu să se desfăşoare antrenamentul oficial pe Stadionul Ali Sami Yen. Tot aseară, Lăcătuş urma să decidă dacă îl va titulariza sau nu pe mijlocaşul Toja. Şansele acestuia de a apărea în primul "11" sînt destul de mari, roş-albaştrii avînd nevoie de un al treilea susţinător al perechii ofensive, Dayro Moreno – Arthuro.

OBLIGAŢIE
"E adevărat că Steaua vine după două sezoane consecutive în grupele Ligii Campionilor şi ar fi un mare eşec să nu se califice, chiar şi în condiţiile în care joacă împotriva unei formaţii extrem de puternice, aşa cum este Galatasaray. Performanţele din ultimii ani îi obligă să menţină nivelul ridicat!"
Gabi Balint

Tensiune

Antrenorul celor de la Galatasaray, germanul Michael Skibbe, va aborda cele două confruntări împotriva Stelei cu sabia deasupra capului. "Başkanii" grupării din Istanbul sînt nemulţumiţi de rezultatele şi jocul din meciurile amicale, iar la începutul săptămînii l-au chemat la ordine pe tehnician. Ziariştii turci speculează deja faptul că Skibbe va fi demis în cazul în care Galatasaray ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Toja are drept de joc

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a dezvăluit ieri că mijlocaşul columbian Juan Carlos Toja are drept de joc în meciul din această seară. "Toja este legitimat şi este al Stelei. Are şi cartea verde, aşa că este posibil să-l vedem pe teren". Despre meci, Argăseală a spus: "Avem şi emoţii, dar credem în calificare. În afară de accidentări, nu mi-e teamă de nimic. Pe Ali Sami Yen va fi o atmosferă specifică Turciei, foarte încinsă, însă pe stadioanele mari din Liga Campionilor, unde am jucat, ne-am comportat foarte bine. Nu ne facem probleme că vor fi intimidaţi jucătorii, au experienţă, tărie de caracter şi nu se vor intimida pe Ali Sami Yen. Mergem la calificare".

×
Subiecte în articol: sport