x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Protejatul conducerii

Protejatul conducerii

20 Apr 2004   •   00:00

Vlad Munteanu a fost omul esential din trupa lui Ioan Andone in partida dintre Dinamo si „U" Craiova. Introducerea lui in teren a dat o forta ofensiva sporita „cainilor". Putina lume stie ca pastrarea lui in lotul formatiei dinamoviste a fost asigurat de catre oameni din conducerea clubului.

Vladut Munteanu a fost adus la Dinamo, in urma cu 4 ani, din ograda lui Sechelariu. Tocmai petrecuse doua saptamini in cantonamentul echipei a doua a lui Real Madrid, iar toti ochii erau atintiti asupra sa.

PETRECERI. Cariera sa a evoluat ca o sinusoida. Cu suisuri si multe coborisuri. Si-a pierdut repede postul de titular, inseland asteptarile antrenorilor care s-au perindat la Dinamo in ultimii ani. S-a aflat insa de fiecare data in gratiile conducatorilor. Directorul executiv Cristi Borcea, directorul de marketing Cristian Iancu, sau chiar presedintele Nicolae Badea l-au apreciat intotdeauna pe tanarul mijlocas. Poate nu intamplator, perioadele sale mai slabe au coincis cu cateva escapade nocturne. Sunt de notorietate petrecerile organizate in diferite localuri de catre „gasca nebuna" formata la acea vreme din Bolohan, Kirita, Mihalcea, Sabin Ilie si Vlad Munteanu. Totul a ramas in urma, iar stabilitatea din viata personala i-a indreptat oarecum traiectoria. Ghinionul nu l-a parasit insa deocamdata. A cochetat cu echipe precum Ajax Amsterdam, FC Nurnberg sau mai nou TSKA Moscova. A ramas insa rezerva la Dinamo.

DIZGRATII. In primavara anului trecut, o data cu venirea la carma echipei a antrenorului Ioan Andone, parea ca destinul lui Vladut se va schimba. I s-a acordat o sansa, inceputul acestei editii de campionat prinzandu-l in primul „11". Dar ratarea monumentala din meciul cu Steaua, cand Dinamo a pierdut in Ghencea, 0-1, l-a scos definitiv din echipa. A mai prins citeva franturi de partide, in care n-a iesit cu nimic in relief. A sosit insa partida de la Bucuresti cu Sahtior, din primul tur al Cupei UEFA. Introdus in ultimele 8 minute, Munteanu a adus calificarea „cainilor". Dar nu si postul de titular. Andone nu s-a lasat induplecat de insistentele conducerii, lasandu-l in continuare pe banca. Era clar ca nu-l avea prea mult la suflet.

AUDIENTA. Saptamana trecuta, cu doua zile inaintea partidei cu Universitatea, Vlad a facut anticamera la biroul lui Borcea. Nu era prima oara, astfel ca acest lucru nu a surprins pe nimeni. Toata lumea se astepta ca Munteanu sa intre ca titular. N-a primit din partea lui Ando decat ultimele 30 de minute ale meciului. Suficiente pentru a schimba soarta partidei. Acum poate spera din nou la prima echipa. Iar returul din Cupa, cu FC Arges, programat maine, este cel mai bun prilej.

Marian Stefan


Sustinere din partea lui Iancu

Directorul de marketing de la FC Dinamo, Cristian Iancu, a avut un rol foarte important in viata fotbalistica a lui Vlad Munteanu. Intre familiile celor doi s-a nascut o prietenie stransa, vacantele petrecute impreuna pe litoralul Greciei sau Sarbatorile de iarna fiind o dovada clara a amicitiei care-i leaga in afara gazonului. Iancu gaseste numai cuvinte de lauda la adresa bacauanului. Convins ca Munteanu mai are inca multe de spus pentru Dinamo, el a lasat deoparte calitatea oficiala si i-a facut o scurta caracterizare mijlocasului dinamovist: „Il cunosc foarte bine pe Vladut si pot spune ca am incredere in capacitatea sa de a trece peste momentele grele. Este un baiat cu educatie aleasa, inteligent. Un om deosebit. A trecut peste momentele neplacute prilejuite de exagerarile facute despre asa-zisa viata a sa extrasportiva, care n-au avut mai nimic in comun cu realitatea. Acum este un prilej foarte bun de a valorifica sansa si a reveni ca titular", crede Iancu. Mai mult, conducatorul dinamovist considera ca Vlad Munteanu se afla intr-o crestere vizibila de forma, chiar daca in ultima perioada n-a avut la dispozitie decat finaluri de meci pentru a-si etala calitatile cu care a fost inzestrat.

×
Subiecte în articol: sport munteanu