x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Puiu s-a impacat cu Mihai Stoica

Puiu s-a impacat cu Mihai Stoica

02 Mar 2004   •   00:00

Selectionerul Anghel Iordanescu a fost de acord sa se impace cu presedintele Stelei, Mihai Stoica, dar va continua procesul cu Gigi Becali, care l-a acuzat ca face selectia la echipa nationala pe spaga.

Ieri, la Judecatoria Sectorului 6 s-a consumat al doilea termen al procesului de calomnie intentat de selectionerul Anghel Iordanescu lui Gigi Becali si Mihai Stoica.

ACTOR. Cu 15 minute inainte de ora 11:00, "Latifundiarul din Pipera" si-a parcat limuzina pe banda a doua, ingreunand circulatia pe Stirbei Voda. "Vreti sa va dau acum interviu sau ma asteptati dupa judecata? Eu zic ca e mai bine atunci", i-a intrebat Becali pe ziaristii care il asteptau, dupa care a intrat in cladirea judecatoriei. In asteptarea lui Iordanescu, patronul Stelei s-a asezat pe o bancuta unde a stat de vorba cu unul dintre colegii sai de partid. "Lasa-ma, ba, cu prostiile tale! Eu nu pot sa mint, sa pacalesc lumea", a spus Becali, in timp ce consilierul sau incerca sa-l convinga ca e bine sa-si angajeze un om care sa-i aranjeze discursurile in campania electorala.

IMPACARE. Cu cateva minute dupa ora fixata, desi selectionerul Anghel Iordanescu nu-si facuse inca aparitia, judecatoarea Simona Carcota a inceput audierea inculpatilor. Mai intai a fost interogat presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, si el fiind acuzat de "General" pentru calomnie. In timp ce stelistul isi argumenta deciziile, in sala a aparut si Iordanescu, care a anuntat ca nu mai doreste sa se impace cu acuzatii. "V-as ruga sa tineti cont de faptul ca suntem in postul Pastilor si sa puneti capat acestei dispute ", a spus judecatoarea, selectionerul acceptand sa faca pace doar cu Stoica, nu si cu patronul Stelei. "Ma voi impaca cu domnul Becali abia dupa ce se va incheia acest proces. Vreau sa demonstreze tot ceea ce a spus despre mine. Merg mai departe pentru demnitatea si onoarea mea", a spus Iordanescu, moment in care Becali a replicat: "Cum sa ma impac eu cu cineva care imi cere 500.000 de dolari si sa fac puscarie?".

CIRC. Din acest moment, sala de judecata, tixita de ziaristi, s-a transformat intr-o scena de teatru pe care Gigi Becali a fost actorul principal. "Latifundiarul din Pipera" a recunoscut in stilul sau caracteristic toate acuzatiile care i-au fost aduse, promitand ca la termenul urmator va aduce martori cu care isi va proba afirmatiile. "Cati martori vreti? Daca spun ca vin cu doi pot sa aduc trei? Cel mai bine scrieti acolo ca voi aduce patru martori", a spus Becali, care este obligat ca pe 29 aprilie, atunci cand a fost fixat urmatorul termen, sa aduca in fata instantei martorii promisi.


"Il voi distruge pe Iordanescu"

Una dintre afirmatiile pe care Gigi Becali a trebuit sa le probeze a fost aceea in care a spus despre Iordanescu ca a fost pastrat la echipa nationala datorita traficului de influenta. "Din moment ce primul-ministru i-a dat telefon ca sa ramana la echipa nationala, eu ce sa cred? Inseamna ca este trafic de influenta. Nastase l-a sunat pe Iordanescu sa ramana la echipa nationala de parca era marele antrenor care a calificat echipa nationala", s-a aparat Becali. Patronul Stelei a spus ca la urmatorul termen se va prezenta in fata instantei cu patru martori care vor proba faptul ca Iordanescu a primit mita. "Nu vreau sa le dau numele pentru ca nu vreau sa patesc ca in cazul lui Lita Dumitru, care a renuntat sa mai depuna marturie dupa ce l-a luat Ioan Becali la Rapid. Inainte ma suna in fiecare zi si-mi povestea cum faceau ei blaturi la Steaua, iar acum tace malc. Eu sunt obligat sa ma apar si nu mai este loc de impacare. Il voi distruge pe Iordanescu. El vrea sa ia spaga si sa fie si cel mai curat", a declarat Becali.

Gigi Becali: "Sa jure pe Biblie"

Patronul Stelei a cerut ca selectionerul Anghel Iordanescu sa jure pe Biblie. "Asta este cea mai buna proba. Daca el se crede curat si spune ca nu a luat spaga sa vina aici si sa jure pe Biblie", a spus Becali, cererea sa fiind respinsa de judecatoare, moment in care inculpatul a rabufnit: "Iordanescu spune ca i-am adus prejudicii, cand eu de fapt i-am facut publicitate si i s-a marit salariul la echipa nationala".

Autografe pentru blonde

Inainte de a intra in sala de judecata, Becali a petrecut cateva minute pe o bancuta. In timp ce astepta sa fie chemat in fata judecatoarei, patronul Stelei a fost abordat de o batrana, care i-a dat o hartie de adeziune la PNG, cerandu-i bani pentru o paine. "Lasa-ma, bre, sa stau si eu linistit, ca am probleme, sa ma gandesc la ce trebuie. Stiu ca e postul Pastilor, dar nu pot sa te ajut cu nimic", a spus Becali, langa care peste cateva minute s-a asezat o blonda care i-a cerut un autograf. "Sa nu-mi ceri de lucru ca n-am ce sa-ti dau", au fost cuvintele "Latifundiarului din Pipera", in timp ce ochii i-au fugit in decolteul admiratoarei.

Judecatoarea a vrut sa-i dea afara

In timpul audierilor, judecatoarea Simona Carcota s-a aratat foarte deranjata de atmosfera creata in sala de Gigi Becali si Anghel Iordanescu, cele doua parti discutand in contradictoriu de cateva ori. "Aceasta sedinta se transforma in spectacol. Daca vreti sa va certati, va dau afara. Daca vreti sa continuati circul suspend procesul si va las aici sa va distrati", a spus Carcota intr-un moment in care cele doua parti se certau ca la piata.

×
Subiecte în articol: sport becali gigi becali iordănescu