x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Punct ochit, punct lovit!

Punct ochit, punct lovit!

de Mihai Igirosanu    |    01 Aug 2007   •   00:00
Punct ochit, punct lovit!
Sursa foto: Christian Silva/

Vicecampioana Romăniei a făcut un pas important pentru calificarea in turul III, ultimul hop inainte de grupele Ligii Campionilor, Dorin Goian aducănd fericirea pentru Gică Hagi, la debutul său european pe banca Stelei.

• gol Dorin Goian min 57 - video

• Rezumat prima repriza - video

• Rezumat a doua repriza - video

Vicecampioana Romăniei a făcut un pas important pentru calificarea in turul III, ultimul hop inainte de grupele Ligii Campionilor, Dorin Goian aducănd fericirea pentru Gică Hagi, la debutul său european pe banca Stelei.


Au marcat: D. Goian (’56)

Stadion: "Zaglebia", Lubin

Spectatori: 7.500

Arbitri: S. Dereli - B. Duran,M. Emre (toţi din Turcia)

In pima repriză, pragmatismul a fost cuvăntul de ordine. Steaua a avut iniţiativa, a ajuns destul de uşor in preajma careului polonez, dar a lipsit ultima scănteie. Nicoliţă, Neaga şi Dică au hărţuit defensiva lui Zaglebie, mijlocul nu a lăsat spaţii, in timp ce defensiva şi portarul Cernea aproape au şomat. După evoluţia partidei, era limpede că golul era doar o problemă de minute, iar Dorin Goian a marcat in stilu-i caracteristic, cu capul, după un cor-

ner executat de Dică, risipind emoţiile (’56).

tactica. Toată lumea se aştepta la un eventual iureş al polonezilor, dar Steaua a gestionat perfect jocul, apărăndu-se exact. Zaglebie a avut căteva tentative in careul lui Cernea, a avut o bară, dar numai atăt, tot steliştii fiind mai periculoşi pe contraatac. La final a ieşit exact cum şi-a dorit Gigi Becali: "Am venit la spectacol". Nu a fost chiar spectacol, dar a fost o victorie care face din Steaua favorită certă inaintea returului de la 8 august.

ECHIPELE:

Zaglebie: Vaclavik 5 - G. Bartczak 5, Stasiak 6, Arboleda 6, Tiago Gomes 5 - Rui Miguel 4 (’46 Lobodzinski 5), M. Bartczak 5,

Iwanski 6, Golinski 5 (’75 Kolendowicz 5) - Nunes 5, Wlodarczyk 4 (’56 Chalbinski 5). Antrenor: Czeslaw Michniewicz

Steaua: Cernea 7 - Golanski 6 (’73 Neşu), D. Goian 8, I. Rada 7, P. Marin 7 - Nicoliţă 7 (’77 Bădoi), M. Rădoi 7, Lovin 7, M. Croitoru 4 (’88 Ov. Petre) - N. Dică 7, Neaga 6. Antrenor: Gheorghe Hagi

Reţinut

"Adversarul n-a tras niciodată pe spaţiul porţii, polonezii au fost periculoşi doar la două faze fixe. Rezultatul este bun, avem avantaj la meciul retur. Nu m-am bucurat la golul lui Dorin Goian, pentru că vreau să mă bucur la finalul partidei de la Bucureşti, atunci cănd se va decide calificarea"

Gheorghe Hagi,antrenor Steaua

Destins

"Am vrut să stau acasă, dar, in cele din urmă, am fost alături de echipă pentru a nu da curs interpretărilor că aş fi supărat pe Gică Hagi şi pe jucători. Eram sigur de victorie şi pot spune că sută la sută Steaua se va califica in grupele Ligii. Nu am avut nici un fel de emoţii"

Gigi Becali,finanţator Steaua

Pawel Golanski a debutat contra compatrioţilor săi

Transferat in această vară de la Korona Kielce, polonezul Pawel Golanski a imbrăcat pentru prima oară tricoul Stelei intr-un meci oficial tocmai impotriva campioanei ţării sale. Golanski a fost preferat de Hagi in detrimentul lui Vali Bădoi, pe care "roş-albaştrii" l-au adus tot in intersezon de la Rapid. In urmă cu pregătirea fizică, fundaşul dreapta polonez, altfel destul de nervos pe parcursul jocului, i-a lăsat locul ex-rapidistului in minutul 78. In altă ordine de idei, in ziua jocului, patronul şi totodată preşedintele lui Zaglebie, Robert Pietryszyn, le-a promis jucătorilor lui Michniewicz o primă record, de 2,5 milioane de euro, dar numai in cazul in care aceştia ar obţine calificarea in grupele Ligii Campionilor.

Atmosferă

Spre deosebire de meciurile pe care le-a disputat in Spania, numai pe "Santiago Bernabeu", cănd a intălnit Real Madrid, Steaua fiind incurajată de 15.000 de suporteri, la Lubin, "roş-albaştrii" au fost sprijiniţi de doar 10 fani. Aceştia au avut la un moment dat, inaintea startului partidei, mici probleme cu forţele de ordine, care au interpretat greşit un mesaj inscripţionat pe un banner, insă conflictul nu a luat amploare datorită intervenţiei fanilor formaţiei gazdă. Altfel, cei 7.500 de suporteri ai campioanei Poloniei, care au umplut pănă la refuz Stadionul Zaglebia, s-au manifestat extrem de zgomotos pe intreaga durată a intălnirii. Fanii lui Zaglebie au rămas impresionaţi de modul in care au fost prezentaţi favoriţii lor, 11 copii, avănd fiecare in mănă căte un steag pe care erau imprimate chipurile titularilor leşilor, ocupănd terenul inaintea jocului exact pe poziţiile pe care au fost distribuiţi de antrenorul Czeszlaw Michniewicz jucătorii din formula de start.

Mihai Igiroşanu,Lubin

×
Subiecte în articol: sport steaua