x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Quebec fierbe / Diaconu - Pascal, meciul cocoşilor locali pentru titlul mondial!

Quebec fierbe / Diaconu - Pascal, meciul cocoşilor locali pentru titlul mondial!

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Mai 2009   •   00:00
Quebec fierbe / Diaconu - Pascal, meciul cocoşilor locali pentru titlul mondial!

Pentru prima oară în istorie, doi boxeri rezidenţi în Quebec se înfruntă într-un meci de titlu mondial. În acest context meciul stârneşte un interes enorm în Canada, biletele reprezentând o ţină aproape inaccesibilă pentru suporteri. Pentru acest meci cu Diaconu ((26 victorii, 15 KO), Jean Pascal (22 victorii, 1 înfrângere) va urca de la supermijlocie la semigrea. Jean Pascal a luptat în iunie 2008 pentru titlul mondial WBC vacant la categoria super-mijlocie, în care a fost învins la puncte de britanicul Carl Froch în decembrie 2008.



Chiar dacă va pierde această luptă, programată pe 19 iunie la Montreal, Adrian Diaconu are dreptul la revanşă în faţa canadianului Jean Pascal, conform unei clauze prevăzută în contractul încheiat de promotorii celor doi pugilişti. Yvon Michel, preşedintele grupului GYM, unde activează Pascal, a lăsat să se înţeleagă că într-un anumit context este posibil şi un al treilea meci Diaconu-Pascal. ''Mă aştept la un fel de război, care ar putea dura 24 sau chiar 36 reprize'', citează Agerpres.

Adrian Diaconu: Vreau bani mulţi, vreau să fac istorie!

"Rechinul" Diaconu s-a declarat mulţumit de acest meci, cu prilejul unei conferinţe de presă de promovare a evenimentului: ''Nu aveam nevoie să boxez cu un tip de un calibru inferior pentru câţiva dolari. Când înfrunt un boxer slab, boxez prost. Dar, când lupt cu un boxer bun, fac meciuri bune. Jean Pascal este cea mai bună soluţie pentru mine să-mi apăr centura cu panaş. Dacă înfrunt un tip solid, asta îmi va permite să câştig mai mulţi bani, mai multă glorie, să fac istorie''.

Pascal a explicat că a acceptat acest meci, deşi nu este la categoria sa, pentru că o asemenea şansă nu se putea refuza: ''Este o oportunitate de a marca istoria boxului din Quebec, să câştig un titlu mondial, ceea ce este obiectivul oricărui boxer. Sunt încrezător că vooi face faţă acestei provocări. La semigrea mă voi antrena ca de obicei, fără să mai sufăr la nivel de alimentaţie''. Pierre Bouchard, antrenorul lui Diaconu, apreciază că Pascal şi-a arătat valoarea cu Froch, dar va avea probleme mari cu pugilistul român. ''Froch este puternic, dar Pascal nu a înfruntat niciodată pe cineva comparabil cu Diaconu''.

×
Subiecte în articol: sport diaconu pascal