x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Radoi vrea sa plece

Radoi vrea sa plece

de Sorin Anghel    |    26 Aug 2005   •   00:00
Radoi vrea sa plece

Dupa ce a ratat calificarea in Liga Campionilor, Steaua s-ar putea desparti de capitanul Mirel Radoi. Jucatorul i-a cerut lui Gigi Becali sa nu se mai opuna unui transfer in strainatate.

Ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor, in fata unui adversar modest cum a fost Rosenborg nu va avea consecinte doar in vistieria clubului. Suparat foc, patronul Gigi Becali a anuntat ca nu va mai insoti echipa la jocurile in deplasare decat atunci cand Steaua va ajunge in primavara europeana.

DISTRUS. Efectele nu s-au oprit aici. Vizibil marcat dupa ce a gresit decisiv la toate cele trei goluri ale norvegienilor in returul de la Trondheim, Mirel Radoi a ramas o ora in vestiar dupa finalul jocului de marti seara. Gafele comise l-au transformat intr-un om mut, nici un coechipier nereusind sa dialogheze cu "capitanul" Stelei.

DORINTA. In noaptea ce a urmat jocului, o singura persoana a stat de vorba cu Radoi. Dupa ce si-a bagat jucatorii in sedinta, patronul Gigi Becali a avut o intrevedere intre patru ochi cu capitanul echipei, discutia avand loc la cererea jucatorului. "Nasule, pot sa plec? Nu mai are rost sa mai raman la echipa!", i-a cerut Radoi lui Becali. "Latifundiarul din Pipera" nu i-a oferit un raspuns finului sau, lucrurile urmand sa se limpezeasca in momentul in care va aparea o oferta reala. Radoi nu se afla la prima discutie in care ii cere lui Gigi Becali sa-l lase sa plece in strainatate. Dupa castigarea campionatului, "capitanul" l-a rugat pe nasul sau acelasi lucru, dar patronul s-a opus, motivandu-si gestul prin faptul ca vrea sa duca Steaua in Liga Campionilor. Deocamdata, Gigi Becali e plecat din localitate, urmand sa se intoarca azi.

APARAT DE COECHIPIERI
Dupa terminarea partidei retur cu Rosenborg, jucatorii Stelei au sarit in apararea "capitanului". "Mirel are un caracter foarte puternic. Putea sa greseasca oricare altul. Cu totii am gresit. Jocul echipei n-a mers si e normal sa apara greseli individuale, dar nu putem spune ca din cauza lui s-a pierdut meciul. Trebuie sa ne concentram acum pentru Cupa UEFA daca vrem sa avem un parcurs cat mai lung", a spus Gabriel Bostina. Imediat dupa terminarea partidei, suporterii Stelei au scris mesaje obscene si de amenintare la adresa lui Radoi pe zidurile tribunei oficiale a stadionului Ghencea (foto). Nici presedintele Mihai Stoica nu a scapat usor, avand parte de acelasi tratament ca si capitanul echipei.

"Dupa meci, am luat medicamente"


BOLNAV. Meciul Stelei i-a provocat o criza lui Dragomir
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a criticat in termeni duri esecul Stelei in fata lui Rosenborg. "Asta era echipa de batut, care la noi juca in Divizia B. Eh, poate ca exagerez, dar peste Poli Iasi sigur nu sunt", i-a catalogat seful Ligii pe norvegienii care au oprit campioana Romaniei sa intre in Liga Campionilor.

MOTIVE. "Steaua a ratat calificarea din cauza greselilor personale. Eu cred ca Mirel Radoi a gresit la toate cele patru goluri inscrise de Rosenborg in poarta Stelei, dar nu el este singurul vinovat. Nu stiu de ce a jucat Radoi asa prost, probabil ca a mancat marmelada in dimineata jocului. O alta greseala personala i-a apartinut lui Protasov. Nesu este intre primii cinci fundasi stanga din Europa si nu trebuia urcat in linia de mijloc. Imediat dupa meci am luat medicamente ca sa ma calmez. Protasov a gresit ca nu i-a spus lui Gigi Becali ce echipa o sa bage. Daca imi facea mie asa ceva il scuturam serios, iar la prima greseala ii faceam rost de bilete la avion. Oricum, deocamdata nu avem fata de Liga Campionilor daca tinem cont de cati bani bagam noi in fotbal", este de parere Dragomir.

ATAC. Aflat de o viata in fotbal, "Corleone" a sarit la gatul actualei guvernari. "Ce pretentii putem sa avem noi cand primul-ministru spune ca sportul nu se numara printre prioritatile actualului Executiv? Pentru ce se face acum in fotbalul romanesc noi ar trebui sa fim premiati. La Divizia C avem terenuri pe care e periculos sa mergi, la Divizia B iti fura aia din tribuna palaria daca au la ei o umbrela, iar noi vrem performante. Toata lumea trebuie sa priceapa ca nu intereseaza pe nimeni fotbalul in clipa de fata si nici nu va starni interes atata timp cat unii romani inca mai mor la coada la medicamente", a spus Dragomir.

FAVORITI
Astazi, la Geneva va avea loc si tragerea la sorti pentru meciurile din primul tur al Cupei UEFA. Eliminata de Rosenborg din Liga Campionilor, campioana Romaniei se va alinia la startul celei de-a doua competitii europene intercluburi. In proportie de 99%, ros-albastrii antrenati de Oleg Protasov se vor regasi pe lista capilor de serie, ceea ce inseamna ca vor avea parte de un adversar mai accesibil pentru calificarea in grupele Cupei UEFA.
×