x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Radu Ştefan este lazial

Radu Ştefan este lazial

de Marius Mihalcea    |    27 Ian 2008   •   00:00
Radu Ştefan este lazial
Sursa foto: rpressport /

Tânărul fundaş central va evolua în următoarele şase luni, sub formă de împrumut, la fosta adversară a “câinilor” din preliminariile Ligii Campionilor. Tranzacţia s-a perfectat aseară, la Roma.

Tânărul fundaş central va evolua în următoarele şase luni, sub formă de împrumut, la fosta adversară a “câinilor” din preliminariile Ligii Campionilor. Tranzacţia s-a perfectat aseară, la Roma.

După expirarea împrumutului, Lazio îi va propune lui Ştefan Radu un contract pe o perioadă de patru ani. Tranzacţia îi va aduce lui Dinamo, în primă fază, un câştig de un milion de euro, iar dacă jucătorul va confirma, iar la vară va fi achiziţionat definitiv de către italieni, în contul grupării din Ştefan cel Mare vor mai intra alte patru milioane de euro.

 

MUTĂRI. Negocierile s-au purtat ieri la Roma, clubul Dinamo fiind reprezentat de către directorul executiv, Cristi Borcea, care a ajuns în capitala Italiei împreună cu Ştefan Radu, direct din canto­namentul pe care echipa antrenată de Cornel Ţălnar îl efectuează în Cipru. Aseară, înainte ca transferul să se oficializeze, lui Borcea i s-au mai alăturat vicepreşedintele Vasile Turcu şi impresarul Giovani Becali. “Va fi cel mai mare transfer ca valoare de la Revoluţie încoace”, a spus Turcu înainte de a decola spre Roma. Fostul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, care a activat ca jucător la Lazio, fiind o vreme chiar şi căpitanul echipei, este sceptic în privinţa faptului că Ştefan Radu se va putea impune cu uşurinţă în prima garnitură a “biancocelestilor”. “Pentru Radu, transferul la Lazio este un pas înainte. Radu este un jucător foarte bun, unul dintre cele mai mari talente ale României. Îi va fi însă foarte greu să joace imediat, deoarece Lazio are în momentul de faţă doi fundaşi centrali ti­tulari de drept: Siviglia şi Cribari. Radu va veni mai mult ca alternativă, fiindcă Stendardo s-a certat cu antrenorul Delio Rossi şi va părăsi echipa. Ceea ce trebuie să ştie Radu este că Lazio reprezintă un nume în Italia, o formaţie de tradiţie, fapt pentru care pe umerii săi va fi multă presiune”, a spus Bergodi. Administratorul delegat al “roş-albilor”, Cornel Dinu, care, în paralel, îndeplineşte şi funcţia de supervizor al antrenorului principal Cornel Ţălnar, a spus că plecarea lui Radu la Lazio nu o va afecta pe Dinamo: “Ştefan Radu este un produs al clubului Dinamo, dar nimeni nu este de înlocuit. În locul său vom aduce un jucător cel puţin la fel de valoros, dar cu mai multă experienţă. Este vorba despre un jucător străin pe care îl urmărim de mai multă vreme”.

 

CANTONAMENT. În cadrul stagiului de pregătire de la Larnaca, dinamoviştii vor susţine mâine, de la ora 15:00, un nou meci-test, în compania formaţiei slovene Olimpia Ljubliana. În precedentele trei partide amicale, “câinii” au înregistrat o remiză, scor 2-2, cu formaţia coreeană Gyeongnam, şi două eşecuri, ambele cu scorul de 0-2, în faţa echipelor Metalurgs Liepajas (Letonia) şi Mlada Boleslav (Cehia). “Aceste rezultate nu trebuie să ne sperie, fiindcă suntem în plină perioadă de pregătire şi sunt convins că ne vom regăsi precizia tehnică şi sincronizarea tactică. Cu lotul actual suntem în stare să revenim pe locurile fruntaşe, pentru că vorbim de palmares, de tradiţie şi de gustul de fotbal specific lui Dinamo. Nu este vorba de superficialitate în tratarea jocului, fiindcă este firesc ca o echipă care nu este încă pregătită din toate punctele de vedere să aibă astfel de rezultate”, a declarat ieri Cornel Dinu în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Hotelul Golden Blay din Larnaca, locul unde şi-au stabilit “câinii” cartierul general.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport radu ştefan