x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Radu Voina: "Obiectivul pentru Campionatul Mondial este unul dintre locurile 1-5". Cristian Gaţu: "Obiectivul României este o medalie"!

Radu Voina: "Obiectivul pentru Campionatul Mondial este unul dintre locurile 1-5". Cristian Gaţu: "Obiectivul României este o medalie"!

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Noi 2009   •   00:00
Radu Voina: "Obiectivul pentru Campionatul Mondial este unul dintre  locurile 1-5". Cristian Gaţu: "Obiectivul României este o medalie"!

Cele două victorii obţinute miercuri, la Rm. Vâlcea, în confruntările cu România B, au reprezentat ultimele examene date de handbalistele tricolore înainte de a pleca spre China. La Turneul Final, Radu Voina vorbeşte despre un obiectiv "mai extins", anume "locurile 1-5". În schimb, şeful Gaţu îi întoarce spusele: "Ăla e aşa, discutat între noi. Cel real este să obţinem o medalie".



43-33 şi 49-28 sunt rezultatele pe care România A le-a avut ieri, la Rm. Vâlcea, contra României B. Au fost meciurile în care Radu Voina şi Vlad Caba au trebuit să îşi limpezească ultimile nelămuriri, iar la final să tragă linie asupra lotului cu care vor merge în China. "Lotul oficial cu care vom pleca în China este şi el conturat, dar anunţul oficial va fi făcut la conferinţa de presă de sâmbătă, aceasta fiind decizia conducerii FRH, pe care personal o respect", a declarat Voina după cele două confruntări. Din strada Floreasca, Cristian Gaţu emite pe o altă frecvenţă faţă de Voina şi spune, pentru jurnalul.ro, că "nu poate FRH să îi facă lotul lui Voina. Ce, răspunde Federaţia de rezultat? El ştie pe cine ia şi va anunţa lotul sâmbătă". Se pare că unul dintre cei patru portari va fi lăsat acasă. La fel, ghinion va avea, se pare, şi o jucătoare din linia de 9 metri. "Are două semne de întrebare.În rest, lotul e făcut", a punctat şeful FRH. Gaţu nu va însoţi echipa în China. "Dacă ajungem în semifinale voi închiria un charter şi merg acolo".Aşa a procedat şi în 2005, atunci când am obţinut argintul la Sankt Petersburg. România va juca în Grupa C, la Campionatul Mondial, având ca adversare reprezentativele Chile, Japonia, Ugaria, Tunisia şi Norvegia.

Considerată de casele de pariuri a doua mare favorită a acestei competiţii, România pleacă, în fapt, cu prima şansă. Celelalte opozante au preferat să îşi schimbe garniturile, miza fiind Campionatul Mondial din 2011, atunci când toţi vor lupta pentru calificarea directă la Olimpiada din 2012. "Acest aspect reprezintă marele nostru atu. Trebuie să valorificăm avantajul dat de valoarea şi experienţa lotului", spune Cristian Gaţu, care nu vede nicio problemă în menţinerea acestui lot valoros pentru mondialul din China. "Ştiu unde bateţi, aveţi oarecum dreptate. Vă contrazic doar prin prisma faptului că noi credem că generaţia asta va face faţă şi la Jocurile Olimpice de la Londra. Abia apoi vine schimbarea masivă. Eu cred că în 2011 nu vom avea decât maximum 3 jucătoare care se vor retrage din actuala componenţă. De aia am ţinut la acest grup pentru competiţia din China"!
 

Programul meciurilor echipei naţionale a României, în grupa preliminară C la Campionatul Mondial, este următorul:

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 11.15 (ora României): România - Chile

Duminică, 6 decembrie, ora 15.15: Japonia - România

Luni, 7 decembrie, ora 15.15: România - Ungaria

Miercuri, 9 decembrie, ora 15.15: România - Tunisia

Joi, 10 decembrie, ora 13.15: România - Norvegia.

Delegaţia României va pleca spre China în 28 noiembrie.


"De ce ne-am mai pregătit dacă nu am vrea acum o medalie? Trebuie să luăm totul pas cu pas, să nu neglijăm nici un adversar şi cu modestie putem ajunge departe" , Carmen Amariei, jucătoare România.

"Plecăm din postura de favoriţi, dar mai bine am fi fost outsideri. Aşa, toată lumea va fi cu ochii pe noi şi toţi îşi vor lua măsuri să anihileze jocul nostru", Radu Voina, antrenor România.

"Să nu vorbim despre alt obiectiv decât o medalie luată în finală. Măcar acum să fim optimişti, înainte de start", Cristian Gaţu, preşedinte FRH.

×
Subiecte în articol: sport