x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Dinamo / Orgolii zăvorâte

Rapid – Dinamo / Orgolii zăvorâte

de Daniel Stan    |    21 Apr 2007   •   00:00
Rapid – Dinamo / Orgolii zăvorâte

Rapid şi Dinamo vor disputa ultimul derby al sezonului cu porţile închise. Gazdele au un motiv în plus de ambiţie, dorind să prindă locul secund pentru ca Poli Timişoara, adversara din finala Cupei, să joace în Cupa UEFA.

Aflaţi la cinci puncte în spatele lui CFR Cluj, principala contracandidată pentru ocuparea locului secund, care aduce participarea în preliminariile Ligii Campionilor, giuleştenii au toate motivele să se concentreze la maximum pentru confruntarea cu Dinamo.

PE VAL. Ambele echipe au moralul ridicat după ultimele evenimente: "câinii" au învins la scor în Ghencea, în timp ce Rapid s-a calificat în finala Cupei României. "Nu-mi place să fac afirmaţii pompoase înaintea derby-urilor. Este un meci al marilor orgolii şi ne vom pregăti să nu mai păţim ce am păţit în meciul cu Steaua, unde am pierdut nemeritat. Avem încredere în noi şi vom juca să luăm toate cele trei puncte", a declarat antrenorul giuleştenilor, Răzvan Lucescu. Tehnicianul dinamoviştilor, Mircea Rednic, care a câştigat ultimul titlu al Rapidului, în sezonul 2002-2003, încă nu a uitat comportamentul lui George Copos faţă de el: "Copos nu a respectat şi nu a apreciat munca mea. Nu cred că s-a schimbat între timp". Referitor la partida de mâine, "Puriul" încă este supărat că nu au fost aduşi arbitri străini: "Dacă ei au solicitat la meciul tur brigadă străină, iar noi am acceptat, era normal să se întâmple la fel şi acum". Surpriza lui Rednic ar putea fi utilizarea lui Fernandes, care, revenit din Belgia, unde a efectuat un control amănunţit, a constatat că a fost vorba doar de o entorsă. "E posibil să joace", a spus Rednic.

Rednic: "Eu, în locul lui Olăroiu, mi-aş fi dat demisia"

Întrebat despre prelungirea contractului omologului său de la Steaua, Cosmin Olăroiu, tehnicianul dinamovist, Mircea Rednic, a declarat: "Dacă eram în locul lui, plecam de acum patru etape, dar e decizia lor. Oricum, după ratarea Cupei, eu m-aş fi retras".

DOAR VICTORIA
Principalul finanţator al Rapidului, George Copos, este de părere că giuleştenii se vor impune în faţa lui Dinamo: "Este un meci pe care trebuie să-l câştigăm, la fel cum trebuie să le câştigăm şi pe celelalte până la final. Mi-aş dori enorm să terminăm pe locul secund pentru a o ajuta pe Poli Timişoara să joace în Cupa UEFA". "Dacă vom învinge, în proporţie de 99 la sută suntem campioni", a spus antrenorul Mircea Rednic.

×
Subiecte în articol: sport