x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Dinamo 1-4 / ""Cainii"" nu iartă pe nimeni

Rapid - Dinamo 1-4 / ""Cainii"" nu iartă pe nimeni

de Daniel Stan    |    23 Apr 2007   •   00:00
Rapid - Dinamo 1-4 / ""Cainii"" nu iartă pe nimeni

Claudiu Niculescu a punctat de patru ori şi l-a făcut fericit pe viitorul său naş, Cristi Borcea.

După ce s-au impus in Ghencea cu două etape in urmă, dinamoviştii şi-au invins şi cealaltă rivală, pe terenul acesteia. In faţa tribunelor goale, meciul a inceput practic de la 0-1, Cl. Niculescu inscriind cand echipele nici nu aşezaseră bine in teren ('2). Rapid a incercat să revină in joc, insă a fost trădat de portarul Edel, care a scăpat balonul la o lovitură liberă executată de acelaşi Niculescu ('18). Cu pasiv pe tabelă, rapidiştii au mai primit o lovitură şi de la "centralul" Sebastian Colţescu, acesta arătandu-i, eronat, al doilea cartonaş galben lui Marius Constantin. Gazdele au reuşit să reducă din gandicap prin Zicu ('41). Speranţele "vişinii" s-au spulberat după pauză, cand Niculescu a mai punctat de două ori pentru liniştea "cainilor" ('50 şi '71). Finalul le-a reamintit rapidiştilor de eşecul cu acelaşi scor in faţa rivalilor şi tot pe Giuleşti, din urmă cu 9 ani, cand pe bancă se afla Mircea Lucescu, tatăl actualului tehnician, Răzvan Lucescu. Rapid putea reduce din diferenţă, dar "asistentul" Aurel Oniţa a ridicat nejustificat fanionul la golul lui Mazilu, care se afla in poziţie regulamentară.

MODESTIE
Prin cele patru reuşite de aseară, Claudiu Niculescu l-a ajuns in fruntea golgeterilor pe fostul său coechipier, Ionel Ganea, ambii avand acum cate 15 goluri. "A fost o seară fericită pentru mine, dar nu sunt erou. Victoria este a echipei." La randul său, antrenorul Mircea Rednic a precizat: "Este un succes pe care ni l-am planificat. Am caştigat trei puncte meritat, deşi am avut o perioadă de scădere după 2-0. Imi pare rău că s-a jucat fără suporteri, dar noi am propus 'Lia Manoliu', dar Rapid a refuzat".

TACHINĂRI
Oficialii dinamovişti au venit in Giuleşti destinşi şi cu fulare in culorile "cainilor" la gat. Preşedintele Nicolae Badea i-a sugerat principalului acţionar al Rapidului, George Copos, să facă schimb de eşarfe, insă oficialul "vişiniilor" a refuzat. In schimb, Copos s-a luat, in glumă, de Cristi Borcea in momentul cand acesta a dorit să-şi aprindă un trabuc: "In Giuleşti, fumatul este interzis". Dinamovistul a replicat: "Fumez de nervi, cand văd că se joacă fără spectatori. Nu este normal aşa ceva".

×
Subiecte în articol: sport