x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Dinamo 1-4 / Giulestenii sunt revoltati de arbitraj

Rapid - Dinamo 1-4 / Giulestenii sunt revoltati de arbitraj

de Daniel Stan    |    24 Apr 2007   •   00:00
Rapid - Dinamo 1-4  / Giulestenii sunt revoltati de arbitraj

Oficialii şi jucătorii giuleşteni susţin că diferenţa pe tabelă a făcut-o brigada de arbitri, in timp ce dinamoviştii spun că la scorul de 4-1 nu mai este nimic de comentat.

"Au făcut diferenţa!"

Oficialii şi jucătorii giuleşteni susţin că diferenţa pe tabelă a făcut-o brigada de arbitri, in timp ce dinamoviştii spun că la scorul de 4-1 nu mai este nimic de comentat.

Finalul partidei din Giuleşti l-a găsit pe principalul acţionar al Rapidului, George Copos, extrem de revoltat de arbitraj: "Niciodată nu voi mai accepta arbitri romani la un meci cu Dinamo şi la fel trebuie să procedeze şi celelalte echipe. Nenorocitul de Savaniu ne-a făcut din nou".

ACUZE. La fel de virulent s-a dovedit a fi şi Răzvan Lucescu, deşi antrenorul giuleştenilor este considerat o persoană calmă şi echilibrată in declaraţii: "A fost o porcărie de arbitraj, o mizerie. A influenţat in mare parte rezultatul final. Totul a fost impotriva Rapidului. Colţescu l-a eliminat gratuit pe Marius Constantin, dar nu a procedat la fel şi cu Radu Ştefan. Am avut penalty şi gol valabil. Ce mai, o mizerie!". Tehnicianul "vişiniilor" a declarat pentru Ştirile sportive ale Antenei 1: "Felicit Dinamo pentru victorie, au prestat un joc de calitate. Poate vor fi atenţionaţi şi caţiva dintre jucătorii mei, doi-trei, dar mai mult nu am ce să le reproşez. In special, portarul Edel a comis erori grave". Directorul executiv al rapidiştilor, Constantin Zotta, merge pe aceeaşi linie cu Răzvan Lucescu şi cu George Copos: "Un mare rol in obţinerea victoriei il are brigada de arbitri. Am un document prin care pot face dovada că am cerut arbitri străini la meciurile cu Steaua şi Dinamo".

REPLICĂ. Dinamoviştii au replicat acuzelor venite din Giuleşti. "Este penibil să acuzi arbitrajul la scorul de 4-1. Să fim serioşi! Rapidiştii trebuie să caute cauzele eşecului in altă parte, nu să dea vina pe arbitraj", a declarat Claudiu Niculescu. Golgeterul "cainilor" este completat de Mărgăritescu: "Consider că arbitrajul a fost corect. Degeaba acuză rapidiştii. Am caştigat toate meciurile directe cu ei şi cu Steaua, ce mai vor?". Directorul executiv, Cristi Borcea, a replicat, la randul lui: "Nu ştiu de ce mai comentează. Au pierdut pe mana lor. Noi am cerut arbitri străini şi să se joace pe "Lia Manoliu", cu spectatori. Ei au refuzat. Atunci cine este de vină? Am acceptat tot ce au propus ei. Acum să ne lase să ne relaxăm".


IRONIC
"Singura soluţie pentru a nu mai fi acuzaţi este să nu mai jucăm. Dar chiar şi aşa suntem campioni, adversarii noştri nu au cum să caştige tot. Mai mare fericire decat să invingi in Ghencea şi in Giuleşti nu există. Toată lumea ne vedea in criză, dar băieţii au dat dovadă de caracter şi şi-au revenit la timp. Işi merită toţi banii"
Cristi Borcea director executiv Dinamo

GIGI BECALI II LAUDĂ PE "CAINI"
Inainte de partida din Giuleşti, patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a declarat că va fi suporter dinamovist, Rapid fiind una dintre contracandidatele steliştilor la locul secund. După succesul lui Dinamo cu 4-1, Becali i-a lăudat pe "caini" şi i-a "inţepat" pe rivalii din Giuleşti şi pe George Copos: "Mă aşteptam să bată Dinamo ca să facă Dumnezeu dreptate. Toate cele făcute impotriva noastră, cu arbitri, Copos le-a făcut. El să nu mai spună nimic de arbitraj, că a fost cel mai ajutat". Finanţatorul celor din Ghencea a mai adăugat: "Dacă va juca la fel, Dinamo va face faţă cu siguranţă in Ligă. Este o echipă puternică". In schimb, Cristi Borcea nu i-a răspuns lui Becali cu aceeaşi monedă: "Mi-ar părea rău pentru Gigi Becali să nu prindă cupele europene, pentru că bagă bani acolo. Dar eu vreau să văd Steaua in Divizia B, nu pe locul doi".

PRIME GRASE
Pentru victoria din Giuleşti, dinamoviştii vor incasa cate 6.000 de euro, inclusiv bonusul promis de Cristi Borcea. De data aceasta, oficialul dinamovist nu a mai dat banii inainte de meci in vestiar, aşa cum procedase la meciul din Ghencea. După finalul partidei din Giuleşti, oficialii "cainilor" au invitat la masă toată echipa şi staff-ul tehnic, insă Mircea Rednic a refuzat, precizand că trebuie pregătit meciul cu Farul de maine.
DEZAMĂGIŢI
Atacantul Viorel Moldo- van s-a arătat dezamăgit de eşecul suferit in faţa lui Dinamo, dar rămane increzător in privinţa finalului de campionat. "Nu pun la indoială victoria lui Dinamo. Au jucat mai bine şi au meritat să caştige, deşi suntem dezamăgiţi cu toţii. E greu să mai spui ceva cand pierzi cu 1-4 pe teren propriu. Dar locul secund se va disputa pană la sfarşit intre noi, Steaua şi CFR Cluj", a declarat fostul internaţional.
×
Subiecte în articol: sport dinamo giuleşti giule