x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID – DINAMO / De la Rednic se încinge atmosfera

RAPID – DINAMO / De la Rednic se încinge atmosfera

de Marius Mihalcea    |    19 Aug 2008   •   00:00
RAPID – DINAMO / De la Rednic se încinge atmosfera
Sursa foto: Mihai Şteţcu/

Cele două grupări sînt în război, după ce giuleştenii i-au zădărnicit antrenorului "cîinilor", Mircea Rednic, planul de a-i spiona în meciul de la Galaţi.



"Parcă era Bin Laden la meci"

Cele două grupări sînt în război, după ce giuleştenii i-au zădărnicit antrenorului "cîinilor", Mircea Rednic, planul de a-i spiona în meciul de la Galaţi.

Mircea Rednic a bătut drumul de pomană pînă la Galaţi. Profitînd de faptul că Oţelul – Rapid (2-1) s-a disputat cu porţile închise, giuleştenii s-au opus accesului tehnicianului lui Dinamo în incinta stadionului. "Rapidiştii mă vor pomeni toată viaţa lor", a spus "Puriul" înainte să părăsească oraşul de la Dunăre.

IRONII. Odată declanşat, războiul a luat amploare cîteva ore mai tîrziu, cînd dinamoviştii i-au ironizat pe rapidişti. "În meciul cu Oţelul, rapidiştii s-au purtat de parcă ar fi fost Bin Laden în tribună. Simpla mea prezenţă i-a speriat, au uitat de tactică, de tot. Poate nu vor mai cîştiga niciodată campionatul. Jucătorii la care au renunţat în această vară nu mai erau doriţi nici de mine la Rapid. Cînd le-am spus de Stancu, Dică, Burdujan sau de Buga m-au rugat să-i mai ţinem, să-i vadă lumea, poate mai recuperăm un chilot, o gheată, doi euro. Asta e mentalitatea acolo", a declarat Rednic la Fanatik Show. Preşedintele executiv al grupării din Ştefan cel Mare, Cristi Borcea, a fost la fel de acid: "A fost lipsă de respect ce au făcut cei de la Rapid. Nu e normal, dar poate fi şi din cauza trecutului lor, fiindcă au stat vreo 25 de ani prin Divizia B şi nu s-au obişnuit probabil cu fotbalul mare".

Bricheta 2?

Pentru directorul executiv al Rapidului, Constantin Zotta, prezenţa lui Mircea Rednic la Galaţi face parte dintr-o strategie pusă la cale de Dinamo pentru meciul de duminica viitoare din Giuleşti. "Mircea Rednic nu trebuia să vină la acest meci. El a creat un incident pe baza căruia vor apărea multe declaraţii. Mircea creează antipatii înainte de derby. Asta e strategia lui Dinamo. Să provoace spectatorii, iar aceştia să facă lucruri neregulamentare: să arunce cu obiecte în teren, să se bată. Sper să nu existe un caz «Bricheta 2»", a spus Zotta la sport.ro.

Binevenit

Invitat ieri la GSP TV Plus, managerul sportiv al grupării de lîngă Podul Grant, Cristian Costache, a spus că înfrîngerea suferită de elevii lui Peseiro la Galaţi are şi părţi bune: "E un duş rece binevenit, bine că s-a întîmplat acum. Duminică, cu Dinamo, va fi cu totul altceva". Mai mult, oficialul giuleştean a găsit şi o similitudine între parcursul Rapidului din acest campionat şi cel din anul cînd "vişiniii" au luat ultimul titlu. "Dacă e să ţinem cont de coincidenţe, şi atunci am pierdut prima oară tot în etepa a patra, la Braşov", a spus Costache.

×
Subiecte în articol: sport rednic