x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Dinamo: Pregătire fără 12 oameni

Rapid – Dinamo: Pregătire fără 12 oameni

de Marius Mihalcea    |    22 Aug 2008   •   00:00
Rapid – Dinamo: Pregătire fără 12 oameni

Antrenorii celor două echipe, Jose Peseiro, respectiv Mircea Rednic, au pregătit marele derby de duminică fără mulţi dintre jucătorii lor de bază, care au fost convocaţi la loturile naţionale.

Antrenorii celor două echipe, Jose Peseiro, respectiv Mircea Rednic, au pregătit marele derby de duminică fără mulţi dintre jucătorii lor de bază, care au fost convocaţi la loturile naţionale.

 
Calendarul FIFA l-a afectat cel mai mult pe tehnicianul lui Dinamo, nu mai puţin de opt jucători lipsindu-i în aceste zile "Puriului" din cauza meciurilor amicale interţări disputate miercuri: Lobonţ, Moţi, Pulhac şi Fl. Bratu, care au jucat în partida de verificare susţinută de echipa naţională la Urziceni, cu Letonia, Torje şi Ropotan, şi ei pe teren, dar în confruntarea "tricolorilor mici" cu Ţara Galilor, Homei şi Romanovs, numai rezerve în cele două meciuri amintite. De partea cealaltă, Peseiro a scăpat ceva mai ieftin, portughezul neavîndu-i la dispoziţie, tot din acelaşi motiv, pe C. Lazăr, Şt. Mardare, Bozovici şi Djalovici.

 
PROBLEME. În plus, Rednic nu ştie dacă poate conta contra Rapidului pe serviciile lui Pulhac, după ce fundaşul său dreapta s-a accidentat la coapsă în meciul cu Letonia, în timp ce Peseiro s-ar putea să fie văduvit de prezenţa lui Herea, nerefăcut încă după entorsa suferită în partida cu Oţelul. Fostul jucător al lui Dinamo, Denis Şerban, mizează în meciul de duminică pe Adrian Cristea: "Nu a strălucit în aceste prime patru etape, dar cu Rapid va fi altceva. Adrian Cristea este cel mai bun mijlocaş din ţară, iar în derby-uri a avut mereu evoluţii apreciate". Fostul rapidist Adrian Iencsi are şi el argumentele sale: "La Galaţi am prins o zi mai slabă, dar în meciul cu Dinamo merg pe mîna giuleştenilor mei, care au cel mai valoros lot din Liga 1. Au superechipă şi cred că vor face un meci mare duminică".

 

Arbitrează Alexandru Tudor

Este oficial! Derby-ul rundei a cincea a Ligii 1 va fi condus la centru de bucureşteanul Alexandru Tudor (foto). "Am considerat că Tudor reprezintă cea mai bună alegere pentru acest meci. El e arbitrul numărul unu din România, e cel mai bine cotat şi era normal să-l deleg pentru acest joc. Probabil că opţiunea mea va naşte speculaţii, dar vă asigur că nu m-a influenţat cînd am luat această decizie", şi-a motivat ieri hotărîrea preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Tudor, care este singurul arbitru român din Premier Class, a doua clasă valorică a UEFA, va oficia duminică pentru a şaptea oară la un meci între Rapid şi Dinamo. Patru din precedentele şase meciuri disputate de cele două echipe cu Tudor la centru s-au încheiat cu victoria Rapidului, iar în două a triumfat Dinamo. "Alegerea lui Tudor este logică. Nu cred că vor fi incidente la această partidă, pentru că jucătorii îl ştiu pe Tudor ca un arbitru intransigent, care nu iartă", a declarat fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu.

×
Subiecte în articol: sport dinamo tudor