x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - Hamburg: 2-0 / Complex romanesc

RAPID - Hamburg: 2-0 / Complex romanesc

de Ionut Paduraru    |    11 Mar 2006   •   00:00
RAPID  -  Hamburg: 2-0 / Complex romanesc

Giulestenii raman ponderati dupa senzationala victorie obtinuta in fata puternicei echipe Hamburg SV, declarand ca, in ciuda avantajului luat la Bucuresti, ii asteapta un retur de foc. Rapidistii au devenit, oricum, o adevarata sperietoare pentru echipele germane.

Dupa meci, Razvan Lucescu si-a invitat elevii la restaurant pentru a sarbatori succesul. Inainte de asta insa, tehnicianul avertizase ca, pentru a accede in sferturile de finala ale Cupei UEFA, rapidistii trebuie sa joace cu aceeasi determinare si in mansa secunda, de la 15 martie. "Vom avea meci greu in retur. Noi ne gandim ca nu se poate pierde calificarea, dar pentru asta trebuie sa ne dam viata la Hamburg", a spus Lucescu. "Hamburg este un club mult mai mare decat Rapidul si o sa avem un retur greu, dar imi doresc din tot sufletul sa ne calificam. As putea paria ca Hamburg nu ne poate invinge la doua goluri diferenta", a declarat ieri si mijlocasul Valentin Badoi.

IMPARABIL. Portarul german Stefan Wachter a recunoscut ca nu putea apara golul de 2-0, marcat cu calcaiul de Buga. "Am primit in tot meciul trei suturi periculoase pe poarta, dintre care doua au fost goluri. La golul cu calcaiul nu aveam ce sa fac, a fost o executie extraordinara. Este amar ca am pierdut cu 0-2, dar trebuie sa recuperam in retur. Nu am fost inca eliminati, deocamdata totul este posibil", a spus Wachter. "Ne propusesem multe, dar adversarii au jucat foarte agresiv si au profitat la maximum de ocaziile avute. Trebuie sa uitam acest meci si sa ne concentram asupra urmatorului. Mai avem 90 de minute ca sa intoarcem acest rezultat, in fata propriilor suporteri putem sa reusim", a declarat si fundasul Van Buyten.

RECUNOSTINTA
"Nu credeam ca Rapid o sa bata cu 2-0 pe Hamburg, o echipa cu un buget de 83 de milioane de euro. Razvan Lucescu merita mult respect din partea mea si a celor care nu au crezut ca un copil de 37 de ani poate sa faca o asemenea echipa"
George Copos - actionar majoritar Rapid

AVERTISMENT
"Daca ne uitam la tot meciul, putem spune ca este o victorie meritata pentru Rapid. Din pacate, noi nu ne-am gasit jocul si de asta am pierdut. Singurul lucru pozitiv este ca mai avem un joc in care veti vedea un alt Hamburg"
Thomas Doll - antrenor Hamburg

ELOGII
Presa germana a elogiat prestatia Rapidului, care este aproape de a doua calificare in fata unei echipe din Bundesliga. "Mai intai Hertha, acum si Hamburg. In Cupa UEFA bantuie o boala inspaimantatoare: ciuma de Bucuresti. Hamburg s-a molipsit la fel de urat ca si Hertha, a pierdut tot cu 0-2", a notat Berliner Zeitung. "Fara echipa necesara si evoluand fara convingere, formatia din Hamburg a fost amar pedepsita de Niculae si de Buga care a marcat un gol nebunesc cu calcaiul", a scris si Bild. Si site-ul oficial al lui Hamburg a recunoscut superioritatea romanilor: "Rapidul a jucat superb si a fost mai bun ca Hamburg in toate compartimentele".
PRUDENT
Accidentat in returul cu Hertha, Marius Maldarasanu le spune coechipierilor sai ca dupa acest rezultat calificarea nu este decisa: "Cred ca avem 60% sanse de calificare, dar la Hamburg trebuie sa suflam si in iaurt. Am patit-o si cu Anderlecht, trebuie sa fim atenti". Mijlocasul, care a fost operat marti, in Belgia, la ligamentul incrucisat anterior al genunchiului drept, a stat in spital doar o zi, revenind in tara pentru a urmari meciul cu Hamburg. "L-am vazut la televizor, pentru ca nu am voie sa stau in frig si oricum piciorul trebuie sa fie mereu intins. Mi-a fost greu sa ma abtin la goluri sa nu ma ridic din pat", a spus Maldarasanu.
×
Subiecte în articol: sport hamburg