x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Jiul 1-0 / Satisfactie doar pentru rezultat

Rapid - Jiul 1-0 / Satisfactie doar pentru rezultat

de Daniel Stan    |    07 Aug 2006   •   00:00
Rapid  -  Jiul 1-0 / Satisfactie doar pentru rezultat

Desi au bifat primul succes in Liga 1, giulestenii sunt departe de ceea ce au aratat sezonul trecut, mai ales la capitolul relatii de joc si finalizare, lucru remarcat si de antrenorul Razvan Lucescu.

Exilati la Ploiesti din cauza incidentelor din ultima etapa a campionatului trecut de la Petrosani, rapidistii au avut in fata acelasi adversar. La fel de artagos, fapt ce a dus la multi nervi si la o incaierare generala in prima repriza, dupa o intrare intarziata a lui Borza la Daniel Coman.

INEFICIENTA. Golul din start reusit, in premiera in tricoul Rapidului, de Ryan Griffiths (’3), dupa o centrare a lui Badoi, le dadeau celor 3.000 de suporteri speranta ca echipa lor si-a revenit dupa sterilitatea aratata in prima etapa, la Tg. Jiu. Numai ca vicecampioana a intrat in jocul de uzura al Jiului, lucru care a dus la un meci incalcit si ineficient. S-a vazut limpede ca atacantul australian intra greu in combinatii cu Buga si mai ales cu Nae Constantin si ca, in general, trupa giulesteana inca isi cauta omogenitatea.

LAUDE. De partea cealalta, oaspetii au aratat mult tupeu, uneori chiar peste limite, avand si cateva ocazii de a inscrie. Chiar puteau da lovitura pe final (’80). De altfel, acest lucru a fost remarcat si de Razvan Lucescu: "Jiul a aratat o alta fata in comparatie cu sezonul trecut. O echipa moderna, agresiva, care ne-a pus probleme. Dar victoria noastra este fara dubii". La randul sau, tehnicianul oaspetilor, Florin Marin, a declarat: "Faptul ca am facut o echipa de talia Rapidului sa sufere spune ceva. Suntem pe drumul cel bun". Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a spus ca Ryan Griffiths a facut un joc bun, chiar daca "nu este usor sa intri intr-o echipa ca Rapid". "Jocul fata de etapa trecuta nu stiu daca a crescut, dar era sa primim gol pe final. Zilele urmatoare se va aseza echipa si sper ca la Sarajevo sa facem un joc bun, care sa ne asigure calificarea in turul I al Cupei UEFA", a mai spus oficialul rapidist.

JUSTIFICARE
"A fost o perioada destul de tensionata pentru mine, au plecat jucatori multi, iar cei adusi au venit pe parcurs, e normala lipsa de omogenitate. Dar, incet, incet, ne adunam, lucrurile incep sa se aseze. Revenirea in echipa a celorlalti jucatori care au lipsit, in special Maldarasanu, care deja se antreneaza normal, va face ca lotul sa fie mai puternic" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

PROVOCATI
Faza din minutul 28, cand atacantul "minerilor", Borza, a intrat dur la portarul Dani Coman, cu talpa ridicata, a declansat o incaierare generala, lipsind doar un pas pentru a se ajunge la bataie. Numai ca arbitrul Lucian Dan nu a acordat nici un avertisment oaspetilor, lucru ce i-a iritat pe oficialii rapidisti. "Ne-au provocat mereu, ne spunea ca suntem o echipa de nimic. Era normal sa rabufnim si noi, mai ales dupa cele intamplate la precedentul meci", s-a aparat, la final, fundasul Ionut Rada.
×
Subiecte în articol: sport echipa