x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Steaua: Seara deciziilor

Rapid – Steaua: Seara deciziilor

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    20 Mar 2008   •   00:00
Rapid – Steaua: Seara deciziilor
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Cele două rivale bucureştene îşi vor disputa în meciul din Giuleşti statutul de favorită pentru cursa de urmărire a liderului CFR Cluj, dar învingătoarea îşi va consolida locul 2, care duce în preliminariile Ligii Campionilor.

Cele două rivale bucureştene îşi vor disputa în meciul din Giuleşti statutul de favorită pentru cursa de urmărire a liderului CFR Cluj, dar învingătoarea îşi va consolida locul 2, care duce în preliminariile Ligii Campionilor.

 

Cele mai eficiente echipe româneşti în confruntările europene aşteaptă meciul din această seară, programat de la ora 20:30, ca pentru un start adevărat către atingerea principalului obiectiv: Liga Campionilor.

 

AMBIŢII. Remiza nu este luată în calcul de cele două tabere, în ciuda faptului că un eventual rezultat de egalitate ar putea conveni Stelei, echipă care a avut un start mult mai bun de sezon. Cu toate acestea, pre­şe­dintele executiv al roş-albaştrilor, Valeriu Argăseală, a anticipat: “Me­ciurile pentru locul unu şi pentru locul doi sunt foarte importante şi foarte grele. Noi nu jucăm niciodată la egal. Nu va fi remiză în Giuleşti!”. Fostul adversar de duminică şi ma­na­ger al Stelei, Mihai Stoica, a de­cla­rat: “În opinia mea, Steaua e favorită la titlu, principalul său atu fiind acela că are posibilitatea să-şi ame­lio­reze jocul, având jucători foarte va­loroşi”. De partea cealaltă, directorul executiv al Rapidului, Nicolae Ma­nea a reacţionat: “Mă gândesc să batem pe Steaua şi apoi să se roage de noi să batemşi pe CFR.Aşa, ne ducem noi pe locul 1, iar Steaua şi Clujul rămân să se bată pentru locul doi. Steauase vede campioană deja. Şi noi am vrut să fim şi încă vrem, darnu ştiu dacă mai reuşim. Cred că eisunt super mulţumiţi dacă termină pe locul doi, care duce în Liga Campionilor. Totuşi, e normal să spui că vrei locul 1”.

 

ACTORI. Jucătorii celor două echipe sunt montaţi pentru meciul extrem de important. “Dacă vom câştiga în Giuleşti ne distanţăm lacinci puncte şi atunci locul doi ar fi în siguranţă. Chiar dacă ei traversează o perioadă mai proastă, ambele echipe au şanse egale. Toţi suntem concentraţi, acesta fiind un derby în care trebuie să dai totul pe teren. Contează şi forma de la ora meciului. Şi un egal ar fi bun, pentru că am ră­mâne la două puncte în faţa Rapidului”, a declarat play-maker-ului trupei din Ghencea, Nicolae Dică. “Cred că va fi un meci mai greu decât cel cu CFR Cluj, pentru că jucăm în deplasare. Rapid are un lot valoros, iar Coman este cel mai bun prieten al meu de acolo. Cred că fără el Ra­pid ar fi fost mult mai jos în clasament. Mă bucur că şi-a revenit după accidentare. Aş vrea să mai spun că datorită Stelei şi Rapidului România poate înscrie o echipă direct în grupele Ligii Campionilor. În special noi, Steaua, am făcut performanţă în Europa, am adus pe Real Madrid şi Arsenal la Bucureşti”, a mai adăugat decarul Stelei. “Mă bucur că sunt apreciat, poate că asta se datorează prestaţiilor din ultima vreme. Steaua este periculoasă, a adus jucători străini de valoare, dar eu cred că cel mai important transfer este, de fapt, revenirea căpitanului Mirel Rădoi”, a răspuns goalkeeper-ul giuleşte­nilor, Dănuţ Coman.

 

Amintiri

Înaintea meciul din Giuleşti, Mihăiţă Neşu şi-a amintit de alte confruntări cu Rapid: “Cred că am adunat cel puţin ze­ce meciuri contra Rapidului. Toa­te victoriile obţinute împotriva «vişiniilor» sunt momente frumoase pentru mine. Cel mai plă­cut dintre ele este însă, de de­par­te, acel sfert de finală din Cupa UEFA, când noi am mers mai departe după două egaluri”.

 

“Acum!”

Giuleştenii îşi pun foarte mari speranţe în meciul cu Steaua. “Se ştie că dacă învingi Steaua îţi ştergi toate păcatele. Ar fi un dezastru să pierdem”, a spus Herea. “E partida perfectă pentru a ne reveni. Ştiu că Steaua e o echipă mare, dar cu toţii am muncit din greu toată săptămâna pentru acest derby”, a declarat atacantul portughez Joao Paulo. “Normal ar fi ca Rapid şi Steaua să meargă în Liga Campionilor. Ar fi frustrant pentru noi dacă am rata acest obiectiv, dar asta ar însemna că în viitor trebuie să muncim şi mai mult decât am făcut-o până acum. Totuşi, sunt optimist, pentru că dacă nici acum, când întâlnim Steaua, nu ne punem orgoliul la bătaie, atunci când?!”, a afirmat Costin Lazăr. 

 

Siguranţă

“Meciul cu Steaua este decisiv şi sunt sigur că-l vom câştiga. Avem un lot echilibrat şi chiar dacă am avut un început mai slab de sezon sper ca prin această victorie să ne revenim. Posturile lui Rednic şi ale celor din conducerea administrativă nu sunt în pericol, indiferent de rezultatul meciului. Acest derby se va juca cu sufletul, nu vor conta banii. Nu vreau să comentez eu arbitrajele Stelei, fiindcă are cine s-o facă”

George Copos, finanţator Rapid

 

Calcule

“În meciul cu Rapid mă bazez pe valoarea jucătorilor, fiindcă suntem mai buni decât ei şi vom câştiga. Noi trebuie să câştigăm toate meciurile pentru a putea cuceri titlul, altfel ne luăm adio. De la Rapid cel mai mult îmi place de Cesinha, care este un jucător periculos, în rest nu prea văd cine ne-ar putea pune probleme. Cred că rapidiştii pot spera cel mult la un rezultat de egalitate, şi acesta cu noroc”

Gigi Becali, finanţator Steaua

 

S-a făcut afacerea!

Finanţatorul grupării de lângă Podul Grant, George Copos, şi Fathi Taher au ajuns la un acord privind preluarea de către omul de afaceri sirian a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA. Potrivit unor apropiaţi ai părţilor implicate în tranzacţie, actele au fost deja definitivate şi urmează să fie semnate până la sfârşitul acestei săptămâni. La rândul său, Taher a admis faptul că afacerea este ca şi perfectată, dar cu amendamentul că suma care face obiectul acesteia nu este de 40 de milioane de euro, cum s-a vehiculat în ultima vreme. “O să aflaţi despre câţi bani este vorba în momentul în care se va perfecta tranzacţia. Vom face totul public”, a spus omul de afaceri arab. Totodată, Fahti Taher a precizat că George Copos va rămâne în cadrul clubului ca acţionar minoritar şi se va ocupa în continuare de echipă. Altfel, fostul preşedinte al Progresului, Gino Iorgulescu, şi antrenorul italian Cristiano Bergodi au dezminţit faptul că vor veni în Giuleşti odată cu preluarea clubului de către Taher.

×
Subiecte în articol: sport steaua rapid locul meciul