x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - Taher zice că se face

RAPID - Taher zice că se face

de Marius Mihalcea    |    30 Oct 2008   •   00:00
RAPID - Taher zice că se face

Fathi Taher a pus criza financiară acută de la club pe seama lui George Copos, căruia i-a cerut public să finalizeze procedurile de transfer al pachetului majoritar de acţiuni.



Chiar dacă numai în această vară a investit în jur de şapte milioane de euro, cei mai mulţi dintre bani ducându-se pe transferuri, Taher nu a intrat şi în posesia celor 80% din acţiunile SC FC Rapid SA, potrivit contractului încheiat între omul de afaceri iordanian şi George Copos în martie. “Banii pe care i-am dat până acum sunt cu împrumut, pentru că altfel nu era posibil. Am dat ca să se poată face treabă la club. Dar cineva vrea să fie şi una, şi alta şi nu se poate. Nu mai pot să dau în continuare bani, fiindcă totul e invers faţă de cum am stabilit în contractul nostru, care ar fi trebuit finalizat încă de acum două luni. Vreau să fac treabă aici, dar în fiecare zi dăm câte un milion de euro, câte 100.000 şi suntem în pom”, şi-a vărsat năduful ieri Fathi Taher, nemulţumit de faptul că George Copos tărăgănează eliberarea ultimelor acte necesare încheierii tranzacţiei.

PENTRU LINIŞTEA JUCĂTORILOR
Taher s-a arătat totuşi încrezător că situaţia se va clarifica în cele din urmă şi le-a transmis jucătorilor să-şi vadă doar de meciuri. “N-am nimic cu George Copos, am mai fost şi sponsor la Rapid, dar au fost probleme. Contul clubului era blocat ba pentru nu ştiu ce datorii de prin ’96, am dat bani şi l-am deblocat, ba pentru nu ştiu ce datorii la nu ştiu ce mochetă de nu ştiu când, ba pentru altele şi altele... Acum ce să fac?

De aceea am şi pus stop la tot! Totuşi, eu sunt optimist că se va rezolva. Jucătorii trebuie să stea liniştiţi, să se gândească la joc. Astea cu restanţele la salarii şi la chiriile pentru apartamente sunt doar o chestie temporară, se vor rezolva repede, când voi ajunge la Bucureşti”, a conchis Taher, aflat zilele acestea cu afaceri în Statele Unite.

VIN ALŢI ACŢIONARI?
Preşedintele CA al clubului, Alexandru Bunea, a spus ieri că nu se pune problema ca gruparea de lângă Podul Grant să intre în faliment, chiar dacă George Copos şi Fathi Taher se vor retrage: “La 2 decembrie se va reuni Adunarea Generală a Acţionarilor în vederea unei majorări de capital social cu aproximativ 15 milioane de euro. Din ce am înţeles, domnul Taher este de acord cu majorarea, dar nu cred că şi domnul Copos. Dacă acţionarii nu sunt de acord cu majorarea de capital şi nu vin cu banii, atunci trebuie să permită altor persoane din afară să vină să investească. Iar în acest sens, avem semnale că alţi oameni doresc să investească la Rapid. Nu se pune problema ca o societate ca Rapid să intre în faliment”.

“Eu am venit, am adus bani, dar vreau să fiu acţionar şi cu acte. Am stat cinci luni, dar nu mai pot să bag bani aşa. George Copos  trebuie să facă nişte documente ca totul să fie în regulă”

Fathi Taher

×
Subiecte în articol: sport taher