x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Thriller cu final trist sub Podul Grant

Rapid - Thriller cu final trist sub Podul Grant

de Marius Mihalcea    |    24 Noi 2006   •   00:00

RAPID - MLADA BOLESLAV 1-1
Dupa un meci de un dramatism rar intalnit, Rapid n-a reusit decat o remiza in fata cehilor de la Mlada Boleslav, un adversar mai valoros decat scontau oficialii echipei de sub Podul Grant. Punctul obtinut scade considerabil sansele de calificare in primavara europeana
RAPID - MLADA BOLESLAV 1-1
INUTIL. Mugurel Buga (la minge) s-a zbatut mult, insa a aparut rareori periculos in fata portii adverse

Dupa un meci de un dramatism rar intalnit, Rapid n-a reusit decat o remiza in fata cehilor de la Mlada Boleslav, un adversar mai valoros decat scontau oficialii echipei de sub Podul Grant. Punctul obtinut scade considerabil sansele de calificare in primavara europeana.

Meciul din Giulesti, unde trupa lui Razvan Lucescu a fost incurajata de aproximativ 10.000 de suporteri, a inceput halucinant, cu oaspetii facand harcea-parcea defensiva rapidista, parca hipnotizata.

"FESTIVAL". In minutul 4, Mlada contabilizase deja doua ratari monumentale, ambele avandu-l drept "erou" principal chiar pe capitanul echipei din Cehia, Martin Kulici. Acesta a fost oprit aproape uluitor de interventiile magistrale facute de portarul Rapidului, Dani Coman. In minutul 13, Coman era deja ca un erou coborat in Giulesti din filmele SF. Noul portar titular al echipei nationale a respins incredibil in fata unui atacant ceh care nu avea de indeplinit decat o simpla formalitate. Cu Razvan Lucescu tintuit pe scaunul bancii de rezerve, rapidistii au creat un pericol abia in minutul 21, cand Buga a finalizat lamentabil o faza pe care o putea fructifica simplu. Apoi norocul gazdelor avea sa se spulbere. Lucescu a fost nevoit sa-l schimbe pe atacantul Ionut Mazilu, accidentat, pentru ca doar patru minute mai tarziu sa fie obligat a-l scoate si pe capitanul Vasile Maftei. Mlada a mai irosit o ocazie imensa in minutul 32, prin Pecka, dar in minutul 41 stoperul Rajnoch s-a inaltat imperial, profitand si de o iesire hazardata a lui Dani Coman, ducand scorul la 0-1.

DEGEABA. Giulestenii s-au bucurat prematur dupa egalare

SCHIMBARE. Din minutul 46, Rapid s-a metamorfozat intr-un mod miraculos, luand cu asalt poarta lui Miller, care avea sa-si salveze si el echipa, la fel ca si rivalul din poarta adversa in prima repriza. Marius Constantin a egalat in minutul 51, iar acesta a fost semnalul trezirii la viata a gazdelor. Numai ca Iannis Zicu, in minutele 70 si 90+1, a ratat doua sanse extraordinare de a califica Rapidul in primavara europeana, faze intercalate de o ocazie irosita de "veteranul" Viorel Moldovan. Rezultatul de egalitate consemnat la final asaza Rapidul intr-o postura extrem de nefavorabila. Fara victorie in grupa, echipa lui Razvan Lucescu nu poate emite, in acest moment, pretentii la calificarea in "16-imile" Cupei UEFA.

RECUNOSTINTA. "A fost un meci fantastic, cu ocazii extraordinare de ambele parti. In prima repriza, cehii ne-au surprins de mai multe ori pe contraatac, dar Coman ne-a scos. In a doua repriza s-au inversat rolurile, pacat ca nu am si marcat. Ultimul meci, cel cu Panathinaikos, va fi decisiv pentru noi si va trebui sa ne calificam la Atena. Asta este Rapidul! Probabil asa ne este dat, sa ne calificam pe ultima suta de metri", a declarat dupa meci Marius Maldarasanu.

PESIMISM. "Jucatorii Rapidului au dat dovada de daruire si au stiut sa gestioneze presiunea. Din pacate, stiam despre cehi cu au echipe atletice, dar acum am aflat ca sunt si tehnice. Ne va fi foarte greu sa ne calificam in primavara europeana tocmai la Atena, pe un stadion care va fi plin cu 80.000 de greci fanatici", a spus actionarul Jean Valvis.

ACUZE
"Arbitrajul mi s-a parut execrabil. Daca a fost gol valabil la Zicu si daca nu a fost are mai putina importanta. Greseala noastra a fost ca nu am avut rabdare, am vrut sa marcam repede ca sa ne linistim. Daca vom castiga la Atena, sansele noastre cresc la loc" Razvan Lucescu
antrenor Rapid
CONCLUZII
"In prima repriza am dominat clar si am avut patru ocazii foarte clare. Rapidul s-a retras la inceput pentru ca noi am atacat si, daca profitam de ocaziile avute, puteam castiga acest meci"
Dusan Uhrin
antrenor Mlada

SUPARARE
"Suntem condamnati sa castigam la Atena. Nu pot sa le reprosez nimic baietilor, pentru ca au facut un meci excelent, s-au daruit extraordinar, mai ales in a doua repriza. Asta este fotbalul! E nedrept! Il urasc! Din pacate, am pierdut doua puncte importante la Tel-Aviv, care vor conta enorm. Jucatorii mi-au spus dupa meci ca nu vor mai putea dormi de suparare"
George Copos
patron Rapid

CLASAMENT
  • 1. PANATHINAIKOS ATENA 2 3-0 6
  • 2. HAPOEL TEL AVIV 2 6-6 4
  • 3. RAPID BUCURESTI 3 3-3 3
  • 4. MLADA BOLESLAV 2 1-2 1
  • 5. PARIS SAINT GERMAIN 2 2-4 1
  • ×
    Subiecte în articol: sport meci rapid minutul