x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Toma alesese Dinamo

Rapid - Toma alesese Dinamo

de Marius Mihalcea    |    27 Mar 2008   •   00:00
Rapid - Toma alesese Dinamo

Noul preşedintele al Consiliului de Administraţie al grupării de lângă Podul Grant are relaţii incomparabil mai bune cu clubul din “Ştefan cel Mare”.

Noul preşedintele al Consiliului de Administraţie al grupării de lângă Podul Grant are relaţii incomparabil mai bune cu clubul din “Ştefan cel Mare”. 

 

Dubiile fanilor giuleşteni în privinţa apartenenţei lui Alexandru Toma faţă de culorile alb şi vişiniu sunt întemeiate.

 

INCOMPATIBILITATE. “Am ales Dinamo pentru a promova valoarea autentică”, a declarat Toma în 2003, când societatea de asigurări Omniasig-Vienna Insu­rance Group, al cărei preşedinte director general este, a devenit sponsorul principal al grupării din “Ştefan cel Mare”. Afirmaţia de acum cinci ani a lui Toma nu este singura dovadă că acesta este mai degrabă simpatizant al lui Dinamo decât al clubului de al cărui destin se va ocupa de-acum înainte. Astfel, în luna februarie a acestui an, compania Omniasig, care este şi sponsor secundar la Rapid, a fost acţionată în instanţă de gruparea feroviară, pentru o datorie de 119.000 de euro, la care s-a adăugat plata unor dobânzi şi penalităţi. Potrivit directorului general al Rapidului, Constantin Zotta, societatea condusă de Alexandru Toma a “uitat” să achite clubului două tranşe, care ar fi trebuit onorate la 30 mai şi la 30 august 2007. Chiar şi aşa, a men­ţionat Zotta la vremea respectivă, jucătorii au continuat să evolueze cu tricouri având inscripţia Omniasig, în incinta Stadionului Giuleşti au fost afişate, meci de meci, bannerele companiei de asigurări.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

Taher: “N-am vorbit cu Bölöni, dar ar putea fi o soluţie”

 

 

Fathi Taher a anunţat marţi seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că a cumpărat de la George Copos 58,8% din acţiunile SC FC Rapid SA şi că tranzacţia s-a realizat prin mai multe societăţi. “Este şi Griro, şi Taher, şi domnul Constantin Toma şi altele. Iniţial s-a discutat de 80%, fiindcă domnul Copos voia să iasă din fotbal. Dar eu i-am zis că fără el nu vin la fotbal, la Rapid. El este acum asociat egal cu mine”, a spus Taher. Odată devenit acţionar majoritar la Rapid, omul de afaceri iordanian s-a pus de acord cu Copos în privinţa numelui viitorului antrenor. “Lui Marian Rada îi dăm şansa să rămână. Din vară, vedem. Eu nu am vorbit personal cu domnul Ladislau Bölöni, ci doar cu Răzvan Lucescu, dar nu aş avea nimic împotrivă să vină Bölöni, pe care îl vrea Copos”, a afirmat Taher.

×
Subiecte în articol: sport toma