x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Război cu Portugalia pentru calificare

Război cu Portugalia pentru calificare

de Theodora Şutiu    |    13 Iun 2019   •   09:15
Război cu Portugalia pentru calificare

Naţionala masculină de handbal are şansa de a se califica la Campionatul European din 2020, după o pauză de 24 de ani. Pentru a ajunge la această performanţă tricolorii au nevoie vitală de puncte în meciurile pe care le vor disputa contra Portugaliei (astăzi, ora 18:00, Sala Dinamo) şi Franţei (duminică, ora 19:00, Nantes). Tricolorii sunt obligaţi să obţină cel puţin trei puncte cu Portugalia şi Franţa, în cel mai realist caz.

Înaintea celor două meciuri, Franţa şi Portugalia au câte 6 puncte în Grupa 6, în timp ce România şi Lituania au câte 2 puncte. Cel mai realist scenariu privind calificarea este ocuparea locului al treilea, o misiune aproape imposibilă având în vedere diferența de valoare dintre cele două loturi. Tricolorii sunt obligaţi să obţină cel puţin trei puncte cu Portugalia şi Franţa, în cel mai realist caz, pentru a se califica la Euro. Doar cu o victorie în faţa Portugaliei, naţionalele din Grupele 2, 4, 5 şi 8 nu ar putea fi depăşite decât în cazuri excepţionale.

Situaţia grupelor

Turcia, Italia şi România sunt echipele care mai au două partide la dispoziţie săptămâna aceasta pentru a aduna puncte. Dacă vor obţine maximul de puncte, cele trei reprezentative se vor califica la turneul final.

În preliminarii, sunt opt grupe a câte 4 echipe, astfel că 62,5% dintre participantele în această fază a competiţiei ajung la Campionatul European. Un procent mai mare ca oricând. Mai exact, se califică primele două clasate în fiecare grupă, plus cele mai bune patru naţiuni situate pe locul 3, cu punctaj obţinut din întâlnirile cu adversarele care au terminat pe locurile 1-2.

4 medalii de aur are România la Campionatele Mondiale de handbal masculin

 

×