x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Răzvan: "Am emis o judecată globală"

Răzvan: "Am emis o judecată globală"

de Mihai Igirosanu    |    03 Iun 2010   •   00:00
Răzvan: "Am emis o judecată globală"
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Atacat din toate părţile după ce a declarat că "România este în lumea a treia a fotbalului", selecţionerul Răzvan Lucescu a oferit un comunicat postat ieri pe site-ul oficial al FRF. Antrenorul echipei naţionale a precizat că a dorit, de fapt, să se refere la situaţia globală a ţării.

"În condiţiile în care, evident, o declaraţie pe care am făcut-o recent în cadrul unei conferinţe de presă nu a fost corect înţeleasă, consider de datoria mea să enunţ lămuririle şi argumentele pe care, probabil, ar fi trebuit să le evoc cu acea ocazie. Asta, chiar dacă anumite observaţii făcute de mine cu alte prilejuri alcătuiesc tabloul la care am făcut o succintă referire cu puţine zile în urmă.

Din capul locului vreau să-mi exprim opinia conform căreia fotbalul românesc reprezintă o reflectare fidelă a întregii societăţi româneşti. O societate măcinată de nesfârşite scandaluri şi invective, dar şi marcată, adeseori, de ascensiunea şi promovarea unor persoane care nu au nimic în comun cu normele şi valorile la care trebuie să aspirăm. Norme şi valori care au stat, şi stau, la baza dezvoltării şi a evoluţiei societăţilor cu adevărat civilizate şi avansate", susţine selecţionerul pe site-ul Federaţiei.

Lucescu mai spune: "Când m-am referit la «lumea a treia» am emis o judecată globală, fără a fi atacat, sau a fi intenţionat acest lucru, vreo persoană. Nici vorbă să mă fi referit la jucători, pe care îi iubesc şi în care am încredere că pot avea un imens aport la obţinerea performanţelor dorite de toată lumea. Altminteri, nu m-aş fi înhămat la această muncă.

Avem talente, dar nici nu putem nega că nivelul «ofertei» campionatului românesc nu se ridică la ceea ce ar trebui şi la ceea ce, sunt convins, vrea toată lumea. Cel puţin, oamenii de bună credinţă".


Ioan continuă tirul
Cel mai aprig contestatar al selecţionerului, impresarul Ioan Becali (foto), continuă ofensiva: "Cum să spună comandantul trupei că n-avem tunuri, valoare şi spate? Dacă eşti din lumea a treia, rămâi la Cupa Balcanică, la nişte meciuri amicale. Răzvan să lase pe altcineva, care este hotărât să ne batem de la egal la egal cu oricine din Europa. Chivu şi Rădoi trebuie să joace la mijlocul terenului, cum îi punea Piţurcă, pentru a da o stabilitate mijlocului terenului. Veţi vedea că se va ajunge la această soluţie. Chivu şi Rădoi pot juca fundaşi centrali dacă i-am avea pe Gerrard, Lampard sau Gattuso. Noi avem un mijloc firav, astfel că e nevoie de Rădoi şi Chivu".

×
Subiecte în articol: sport fotbal amical echipa nationala