x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Răzvan - la Şahtior, Mircea - la Beşiktaş

Răzvan - la Şahtior, Mircea - la Beşiktaş

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    15 Mai 2007   •   00:00
Răzvan  -  la Şahtior, Mircea  -  la Beşiktaş
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Cea mai cunoscută familie din lumea antrenorilor şi-a stabilit planurile pentru sezonul viitor. Se pare că Răzvan Lucescu va părăsi Giuleştiul, urmănd să ajungă la Şahtior Doneţk, de unde tatăl său, Mircea Lucescu, pleacă, alegănd să se intoarcăla Beşiktaş Istanbul, unde in 2003 a cucerit titlul in Turcia.

Fiul ii va lua locul tatălui, care pleacă la Beşiktaş

Cea mai cunoscută familie din tagma antrenorilor romăni pare să-şi fi stabilit destinaţiile pentru sezonul viitor. Mircea Lucescu a bătut deja palma cu Beşiktaş Istanbul, iar fiul său, Răzvan, ii va lua locul pe banca celor de la Şahtior Doneţk.

După ce revenirea lui Lucescu senior pe malurile Bosforului a fost anunţată de presa turcă, nefiind infirmată, ca de obicei, de antrenor, plecarea lui Răzvan din Giuleşti a fost confirmată duminică seară de directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.

"PACHET". Unul dintre elementele-cheie ale acestor mutări este atacantul alb-vişiniilor, Ianis Zicu. Conform unor surse demne de incredere, fotbalistul care aparţine lui Inter Milan a fost deja acontat de patronul lui Şahtior, Rinat Ahmedov, urmănd să ajungă la Doneţk impreună cu Răzvan Lucescu. De asemenea, tehnicianul rapidist i-a propus lui Viorel Moldovan să-l insoţească la Doneţk, insă atacantul ezită să dea un răspuns concret.

CONFLICT. Situaţia lui Zicu a reprezentat şi motivul unui conflict recent intre Mircea Lucescu şi patronul rapidist, George Copos. "Nu ar fi corect ca Zicu să plece la Şahtior, este acum produsul Rapidului, al acestei echipe. Ii voi face o ofertă concretă lui Moratti in mai, la sfărşitul campionatului", a declarat Copos. "Zicu este jucătorul Interului, nu al lui George Copos. Aşa şi Rapid l-a crescut pe Lobonţ şi, in loc să-l ia la Rapid, l-a luat Dinamo, unde apără excelent, in timp ce giuleştenii pierd puncte pe măna portarilor", a răspuns nemilos Mircea Lucescu. Se pare că acesta s-ar fi inţeles incă din iarnă cu boss-ul milanezilor pentru transferul definitiv al lui Zicu la Şahtior. Neoficial, achiziţionarea golgeterului din retur al Rapidului i-ar costa pe ucraineni 1.500.000 de euro.

Tayfur, secund

Conform cotidianului Fanatik, Mircea Lucescu ar urma să semneze la 18 iunie contractul cu Beşiktaş, antrenorul recunoscănd că a fost contactat in ultimele zile de numeroase personaje importante din preajma "vulturilor". Presa turcă a avansat deja şi numele antrenorului secund care va lucra cu antrenorul romăn, acesta fiind fostul jucător al lui Lucescu din precedentul mandat la Beşiktaş, Tayfur Havutcu. In 2002-2003, Lucescu a căştigat titlul cu echipa din Istanbul.

Loc pentru Zicu

Aşa cum Răzvan Lucescu are mari şanse de a ajunge la Şahtior impreună cu Ianis Zicu şi, probabil, cu Viorel Moldovan, presa din Turcia susţine că Mircea Lucescu nu va ajunge cu măna goală la Beşiktaş, cu care ar putea semna un contract pe doi ani. "Il Luce" vrea să-l convingă pe brazilianul Elano să-l urmeze la Istanbul, iar plecarea sud-americanului de la Doneţk ii va face, automat, loc in echipă lui Ianis Zicu, cei doi jucători fiind de profil asemănător.

×
Subiecte în articol: sport mircea lucescu şahtior zicu beşiktaş