x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport REACŢIILE FANILOR / Ce mai rămâne din legenda Lăcătuş

REACŢIILE FANILOR / Ce mai rămâne din legenda Lăcătuş

17 Dec 2008   •   00:00
REACŢIILE FANILOR / Ce mai rămâne din legenda Lăcătuş

Revenirea lui Lăcătuş la Steaua a fost comentată ieri de suporterii stelişti pe site-ul fanilor, fcsteaua.ro. Vă prezentăm cele mai interesante, dar şi acide, articole pe această temă.



VIERMELE. ...Unii te numesc simbol şi nu-s departe de adevăr. Stadionul Steaua e casa ta, pe merit, şi nu mulţi se mai pot lăuda cu privilegiul ăsta. Şuturi, goluri, ratări, faulturi, titluri, cupe, toate ale tale, toate la tine-acasă, pentru că tu eşti al Stelei şi Steaua este a ta. Şi-n casa ta, printre ai tăi, ca într-un măr, s-a infiltrat un vierme. Vierme care a început să mănânce mărul pe dinăuntru, făcându-se, în timp, tot mai mare şi mai gras, şi mai arogant, punând stăpânire pe casa ta şi spurcând tot ce atinge, inclusiv pe tine. Ai mai plecat de-acasă, te-ai mai întors, ai plecat iar, pentru că viermele era prea mare şi prea gras, şi prea arogant să te suporte lângă el, şi te-aducea înapoi doar când avea nevoie de tine. Şi te simţeai bine acasă, pentru că erai acasă la tine, printre ai tăi, chiar dacă ai tăi nu mai erau ai tăi, erau rudele scârbavnice ale viermelui, dar erai acasă şi tribunele te iubeau, te aclamau, şi tu nu uitai să le răsplăteşti la sfârşitul meciului, ba chiar să-i împingi şi pe alţii de la spate s-o facă, alţi bieţi viermi inconştienţi măreţiei tale. Şi-n momentele alea îţi ridicai pumnul, ca o fiară, şi atunci te simţeai cu adevărat acasă, în vuiet, urale şi aplauze.

Şi-apoi ai plecat iar, alungat de viermele cel mare, dar stadionul a vuit în continuare, îţi strigau numele, te voiau înapoi, pentru că acasă nu mai era acasă fără tine. Şi viermele cel mare te-a adus, din nou, înapoi, dar vai, te-a transformat şi pe tine într-un vierme. Şi-acum tu, suporterule stelist, care te-ai pus în locul lui Marius Lăcătuş, spune-mi: cine-i mai vierme? EL, care-a plătit preţul de a deveni un vierme pentru a se întoarce acasă, în casa în care tu l-ai chemat să se-ntoarcă, sau TU, care, chemându-l, l-ai obligat să vină? (Adrian Axinia)

AI CĂŞTIGAT, GIGI. În sfârşit, pot să-ţi spun că ai câştigat. Din momentul în care şi Lăcătuş a lins în locul în care a fost scuipat şi a acceptat să revină la Steaua, pot să îţi spun sincer că ai câştigat. Sper să mai vin la câteva meciuri, îmi e prea drag Templul ca să renunţ, dar eu unul nu îţi voi mai striga să pleci din Ghencea, nu voi mai scanda nimic. Încă o dată, sincere felicitări. Eşti un strateg genial. Ai reuşit, Dumnezeu ştie cum, mutarea anului – ai reuşit să stopezi poate cel mai concertat protest de când ai venit la Steaua, poate protestul care îţi putea fi fatal. Ai câştigat, Gigi... Ţi-ai bătut joc de oameni ca Hagi, Balint, Bumbescu, Sătmăreanu sau, mai nou, Munteanu. Ai cumpărat, fără să jignesc pe nimeni, glorii ca Duckadam sau Lăcătuş. Atât ştii, să cumperi. Dacă respectivul nu e de vânzare, dai cu el de pământ. Aş putea însă să te asigur de un lucru.

Tu nu vei mai fi contestat vehement în Ghencea, dar nici Marius Lăcătuş nu va mai fi idolul de acum 1 an, o săptămână sau chiar câteva ore. Nu că ţi-ar păsa... (Marius)

ŞAHISTUL. (...) A pierdut alegerile, averea i s-a înjumătăţit, e în război cu duşmanii care vor să îi ia Steaua, şi pe deasupra ura suporterilor e mai mare ca niciodată. Gigi era în şah şi până la mat nu mai era mult. Un animal rănit şi încolţit e întotdeauna periculos. Simţind cuţitul în os, Gigi a reuşit să adune resurse pe care mulţi credeau că nu le are. O mutare de geniu a fost destul pentru a distruge întreaga ofensivă a adversarilor săi. Neobservat de nimeni, unul din pionii lui Gigi a ajuns atât de departe încât, de unul singur, a făcut mat regele adversarului. Acest pion năzdrăvan se numeşte Lăcătuş. Cândva, era un nebun de-al nostru, un nebun care ara tabla de şah numită Ghencea, un nebun care a devenit Rege. Şi-a schimbat însă culoarea. Acum nu mai e roş-albastru. Acum culoarea lui este becalie! (Adrian)

×
Subiecte în articol: sport lacatus