x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Recidiva e cheia problemei

Recidiva e cheia problemei

de Delia Gomoescu    |    05 Mar 2010   •   00:00
Recidiva e cheia problemei
Sursa foto: /Afp/Mediafax

Procurorul antidoping a cerut forurilor competente documentele legate de dosarul "Chelsea-cocaina" din 2004, pentru a stabili în ce măsură acel episod a fost înregistrat ca primă abatere.



Deşi problema recidivei nu s-a pus în discuţie în detaliu la audierea de miercuri, este cert că pe procurorul antidoping al CONI îl interesează acest aspect. Ettore Torri a solicitat forurilor competente, FIFA şi WADA, dar şi Federaţiei Engleze de Fotbal, documentele din dosarul "cocaina", din 2004, atunci când Adrian Mutu a fost depistat pozitiv pentru prima dată la un control solicitat de Chelsea.

Procurorul vrea să afle dacă sancţiunea primită în acel caz (şapte luni de suspendare) a fost înregistrată oficial ca fiind primă abatere. Totuşi, chiar dacă procurorii acceptă nonrecidiva, Mutu nu poate sta prea liniştit. Presa italiană avansează ipoteza potrivit căreia episodul Chelsea ar putea constitui oricum circumstanţa agravantă.

În plus, Mutu ar putea fi acuzat de neglijenţă, caz în care ar putea primi sancţiunea standard pentru doping, adică doi ani de suspendare.

Pentru moment, avocaţii lui Mutu trebuie ca în termen de 15 zile să depună la Procuratura Antidoping o expertiză care să demonstreze că substanţa nu a influenţat absolut deloc performanţele jucătorului.

"Acum noi trebuie să dovedim că sibutramina nu a influenţat în nici un fel activitatea sportivă a jucătorului. Dacă va fi luată în calcul recidiva, suspendarea va fi de minimum un an, putând să ajungă până la patru ani. Fără problema recidivei, sentinţa maximă va fi de doi ani, neexistând o pedeapsă minimă", a precizat Nino D'Avirro, unul dintre avocaţii care l-au reprezentat pe Mutu la audieri.

În ceea ce priveşte verdictul, deşi sunt vehiculate mai multe termene, D'Avirro speră că ar putea fi formulat la sfârşitul acestei luni, poate chiar la 28 martie, când expiră perioada de suspendare provizorie.

×
Subiecte în articol: sport italia audieri adi mutu dopping