x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rednic demisioneaza azi

Rednic demisioneaza azi

31 Aug 2004   •   00:00

Umilitoarea infrangere suferita duminica in fata Stelei a declansat furia fanilor din Craiova si va conduce la multe miscari de trupe. Cea mai semnificativa este plecarea antrenorului Mircea Rednic.

MARIO MORCOV, VICENTIU NEAGOE - CRAIOVA

Imediat dupa meciul din Ghencea, Rednic a anuntat ca va decide joi daca va mai ramane sau nu in Banie, dupa ce, in prealabil, va discuta cu familia si cu presedintele Dinel Staicu.

PLECARE. Conform unor informatii de ultima ora, "Puriul" a facut deja o optiune. Se pare ca tehnicianul nu va mai astepta mijlocul saptamanii pentru a-si anunta hotararea. El este decis sa plece din Craiova, urmand a-si prezenta astazi demisia pe biroul presedintelui Staicu. Surse oltene sustin ca discutia dintre cei doi a avut deja loc, iar demisia lui Rednic a fost deja acceptata.

ACUZE. Desi nu s-a exprimat foarte clar si direct, patronul "Stiintei" il socoteste pe Mircea Rednic drept principalul vinovat pentru criza prin care trece echipa din Banie. "A facut atatea transferuri si nu s-a vazut nici un rezultat pana in acest moment. Eu cred ca echipa noastra nu avea nevoie decat de vreo 2-3 plombe si nu de atatia anonimi", a declarat ieri Staicu.

Acesta a mai precizat ca va avea o discutie serioasa cu Papura, Bundea si Daouda, pentru a-i intreba cum intentioneaza sa iasa din aceasta pasa neagra. "Jucatorii sunt impartiti in tabere, si de acest lucru tot antrenorul se face vinovat. Mai mult ca sigur va reveni Jeremie N’Jock, pentru ca, din cate imi dau seama, era mai bine cu el."

REALITATE. In momentul instalarii la Craiova, Mircea Rednic a intocmit o lista foarte lunga de achizitii. Cu toate acestea, de pe aceasta nu au putut fi adusi decat trei sau patru dintre jucatorii cei mai importanti: Lucian Dobre, Ionel Gane, Eugen Bastina si Dorel Mutica. In schimb, au fost ratati, rand pe rand, Cosmin Pascovici, Narcis Raducanu, Sabin Ilie, Lucian Marinescu, Eric Lincar si Nourredine Ziyati. La capitolul "umplutura" se numara fotbalisti anonimi ca Buhus, Jovanovici, Frunza, Rubenilson, Mongu sau Hoban. Cel mai "scump" dintre acestia a fost Sorin Frunza, care a costat 100.000 de dolari.

Considerat ca fiind marea vedeta din lot, Jerry Gane a fost, de fapt, marea dezamagire. Platit regeste, cu cel mai mare contract (125.000 de dolari), fostul golgeter de la Grasshoppers Zürich a fost inclus de presa si pe asa-zisa lista a celor care il "sapa" pe Mircea Rednic.

AMENINTARI

Dupa ce a demisionat in cursul saptamanii trecute din functia de presedinte executiv, Pavel Badea a primit mai multe telefoane de amenintare dupa esecul Universitatii in fata Stelei. "Iti dam foc la casa!" a fost expresia cea mai des auzita de fostul mijlocas pe telefonul mobil. In replica, Badea, care ii banuieste pe autorii amenintarilor, a declarat: "Nu raspund in nici un fel acuzelor lui Mircea Rednic. Doi ani de acum inainte nu mai vreau sa aud de Universitatea Craiova. Eu am venit aici cu sufletul si n-am fost lasat sa-mi fac treaba".

VARIANTE

Afland despre decizia lui Rednic, patronul Dinel Staicu a demarat deja cateva runde de discutii preliminare cu mai multi tehnicieni cu sange de olteni, desi s-a demonstrat ca experientele precedente nu au dat roade. In "pole-position" se afla Victor Piturca si Sorin Cartu, dar primul este favorit, deoarece in acest moment este liber de contract. In cazul in care negocierile cu ambii antrenori vor esua, pana la vacanta de iarna echipa va fi condusa de cuplul Silviu Lung - Gheorghe Ciurea, varianta cea mai la indemana si putin costisitoare pentru club.

SUPORTERI

Universitatea a fost incurajata in Ghencea de aproximativ 300 de suporteri, care au afisat urmatoarele bannere: "Onorati acest blazon sau iesiti afara de pe gazon", "Mandria de a fi oltean nu vine o data cu transferul. Luptati pentru ea!", "Badea? Ba nu!", "Indiferent de rezultat, nu va atingeti de Rednic", "Un nume mare, patat de unii conducatori fara onoare", "Cu asa mentalitate, Europa e departe". Dupa pauza, fanii olteni au scandat: "Rusine, rusine sa va fie!" si au afisat un banner cu mesajul: "Stai... cu Rednic sau pleci".

Lovin si Baciu au semnat cu Steaua

Dupa transferul din vara al lui Andrei Cristea, Steaua a mai achizitionat ieri alti fotbalisti de la FCM Bacau. Florin Lovin (foto) si Eugen Baciu. Cei doi au semnat contracte pentru 5 ani cu Steaua II, echipa satelit a clubului din Ghencea ce activeaza in Divizia C. Astfel, ei vor avea drept de joc si pentru prima echipa, deoarece fac parte din fondul comun de jucatori, iar campionatul in cel de-al treilea esalon incepe vineri. Lovin va purta tricoul cu numarul 10, desi ar fi dorit sa joace cu numarul 28, iar Baciu si-a ales tricoul cu numarul 17. "Am primit un telefon saptamana trecuta, dar nu imi venea sa cred insa. Pana la urma, visul mi s-a implinit. Sper sa castig campionatul cu noua mea echipa pentru ca Steaua are cel mai bun lot", a declarat Lovin. Eugen Baciu n-a crezut pana ieri ca dorinta de a juca la Steaua i se va realiza. "Abia cand m-au sunat de la club mi-a venit inima la loc", a spus el. Gigi Becali era ieri foarte optimist in ceea ce priveste drumul in Cupa UEFA: "Lovin si Baciu sunt jucatori pe care i-am dorit la Steaua, deoarece aveam probleme in aparare. Dupa meciul cu Rapid, l-am sunat pe Sechelariu si, astazi, jucatorii au venit la Bucuresti. Deja ma gandesc la finala Cupei UEFA. De aceea fac si investitii". Patronul Stelei a mai spus ca se gandeste in privinta unui eventual transfer al lui Slavisa Mitrovici, jucator solicitat de antrenorul Walter Zenga. "Nu stiu daca il voi transfera pe Mitrovici, trebuie sa ma mai gandesc pentru ca nu vreau sa fac aceeasi greseala ca si cu Piturca. Nu mai aducem orice jucator vrea antrenorul", a mai spus Becali. (Paul Andone)

Rica Neaga: "Un nou inceput pentru noi"

  • Jurnalul National: Cum a fost meciul cu Craiova, Rica?

    Rica Neaga: Fara indoiala, cel mai bun joc al nostru din acest sezon. Sper ca meciul cu Craiova sa fie un nou inceput pentru noi. De acum trebuie sa abordam toate partidele la fel, pentru ca si atmosfera a fost senzationala. Aveam nevoie de sprijinul suporterilor.

  • Cum te-ai simtit in postura de capitan?

    Am mai fost capitan, dar e prima oara cand sunt din primul minut. Mi-a dat mai multa responsabilitate, pentru ca e foarte greu sa ajungi capitan la Steaua. Mai ales eu, care acum sase luni eram dat afara in Arabia Saudita!

  • Te simti mai bine in postura de pasator decat in cea de marcator?

    Vad ca in sezonul asta ratez destul de mult, dar important este ca ajung in fata portii. Ma bucur ca ii ajut pe coechipieri cu pase utile. Important e sa castigam, nu sa marchez eu.

  • Este Steaua principala favorita la titlu?

    E bine ca s-au mai limpezit apele si la noi. Pe noi nu ne intereseaza decat de noi, nu ce fac celelalte contracandidate.

  • Poate ajunge Steaua in finala Cupei UEFA?

    E greu de spus, dar optimismul lui Gigi Becali ne da incredere. Oricum, sper sa fim cat mai multi stelisti la echipa nationala. (Paul Andone)
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua rednic echipa