x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reîntâlnire cu Gyor

Reîntâlnire cu Gyor

de Vlad Ionescu    |    16 Mar 2010   •   00:00
Reîntâlnire cu Gyor
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Deşi a mai rămas de disputat o etapă în grupele principale ale Ligii Campionilor, Oltchim, Viborg, Larvik şi Gyor şi-au asigurat calificarea în semifinale. Învingătoare cu 32-27 în faţa lui Hypo Viena, Oltchim nu mai poate rata primul loc în grupa sa.



Campioana României este singura echipă care nu a pierdut nici un meci în grupe, antrenorul Radu Voina dorindu-şi ca invincibilitatea să se păstreze până după finală. Sâmbătă, Oltchim va întâlni, în deplasare, pe Viborg, deţinătoarea trofeului, dar rezultatul nu mai poate schimba ierarhia în grupă. Astfel, "galacticele" din Zăvoi vor juca în semifinale cu a doua clasată din cealaltă grupă, cel mai probabil cu Gyor, având avantajul de a disputa returul pe teren propriu.

Cele două echipe sunt adversare tradiţionale în Ligă, până acum victoriile fiind împărţite. Anul trecut, Oltchim a câştigat acasă cu 28-26 şi a pierdut în deplasare cu 30-28, iar anul acesta ambele meciuri s-au încheiat cu scorul de 26-22 pentru echipa gazdă.

"Pe Gyor am întâlnit-o în acest an de şase sau şapte ori, incluzând şi amicalele. Vrem, nu vrem, cu ele vom juca. Suntem neînvinşi pe teren propriu de multă vreme şi sper să păstrăm această invincibilitate până la final", a declarat Radu Voina.

SE CUNOSC FOARTE BINE
"Le ştim bine pe unguroaice, dar şi ele pe noi. Avem două avantaje importante. Vom juca manşa retur acasă, în faţa suporterilor vâlceni, care vor crea o atmosferă extraordinară. Al doilea avantaj este că de la Gyor va lipsi Anita Gorbicz, una dintre jucătoarele exponenţiale ale Ungariei", a adăugat pivotul Oana Manea. Semifinalele vor avea loc la 10-11 şi 17-18 aprilie, iar finala, în dublă manşă, la 8-9 şi 15-16 mai.

×
Subiecte în articol: sport handbal semifinale oltchim rm. valcea