x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Respinşi şi la Prahova

Respinşi şi la Prahova

de Ionut Paduraru    |    19 Noi 2009   •   00:00
Respinşi şi la Prahova

Tribunalul Prahova a respins ieri cererile de eliberare depuse de Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al CCA, şi de Liviu Făcăleaţă, directorul general al PIC SA.



Aceeaşi instanţă nu a admis nici cererile de modificare sau de ridicare a controlului judiciar făcute de arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean. "Prin încheierea pronunţată de Tribunalul Prahova, Secţia Penală, s-a dispus respingerea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Liviu Făcăleaţă ca neîntemeiată, a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara formulată de Gheorghe Constantin ca fiind neîntemeiată, a cererii de modificare sau de ridicare a controlului judiciar depusă de Marcel Savaniu, precum şi cererea de modificare sau de ridicare a controlului judiciar formulată de Sorin Corpodean, ambele ca neîntemeiate", se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Prahova.

Arbitrul Sorin Corpodean mai depusese o cerere de înlocuire a obligaţiei de a nu părăsi localitatea cu cea de obligare de a nu părăsi ţara, însă şi aceasta a fost respinsă. Deciziile Tribunalului Prahova pot fi atacate cu recurs în termen de 24 de ore la Curtea de Apel Ploieşti.

Tribunalul Prahova a dispus şi acordarea unui nou termen de judecată la data de 10 decembrie 2009 în dosarul penal strămutat de la Tribunalul Argeş, în care 14 persoane sunt acuzate de diferite forme de corupţie. Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, la data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat în luna aprilie.

×
Subiecte în articol: sport