x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revedere dupa 19 ani

Revedere dupa 19 ani

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    02 Aug 2008   •   00:00
Revedere dupa 19 ani

LIGA CAMPIONILOR  ●  Galatasaray – Steaua, in turul III preliminar
Sortii au scos in fata Stelei unul dintre adversarii considerati dificili, campioana en-titre a Turciei, Galatasaray. Primul meci va avea loc la Istanbul la 13 august, iar returul, in Ghencea la 27 august.



LIGA CAMPIONILOR  ●  Galatasaray – Steaua, în turul III preliminar
Sorţii au scos în faţa Stelei unul dintre adversarii consideraţi dificili, campioana en-titre a Turciei, Galatasaray. Primul meci va avea loc la Istanbul la 13 august, iar returul, în Ghencea la 27 august.

Steaua şi Galatasaray s-au mai întîlnit în cea mai importantă competiţie a cluburilor continentale. Cele mai titrate cluburi ale României şi Turciei s-au ciocnit în urmă cu 19 ani în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, steliştii izbutind atunci o senzaţională calificare în finală, după 4-0 în Ghencea şi 1-1 în returul care s-a disputat pe teren neutru, la Izmir, deoarece Stadionul Ali Sami Yen era suspendat de UEFA din cauza problemelor create de fanii turci.

SFAT.
“Pentru noi, primul obiectiv este calificarea în grupele Ligii Campionilor. La prima vedere, sorţii nu au fost la fel de blînzi ca pînă acum, dar sînt sigur că echipa va avea un randament bun la dubla cu Galatasaray. În Turcia, campionatul încă nu a început şi acesta va fi un avantaj, pentru că pînă la primul meci cu noi nu vor avea meciuri oficiale în picioare. Voi discuta şi cu Gică Hagi despre Galatasaray, fiindcă el îi cunoaşte foarte bine pe jucători, iar pe unii dintre ei i-a promovat la prima echipă”, a declarat antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, imediat după aflarea adversarului. Fost antrenor şi idol la Galata, alături de Gică Hagi şi de Gică Popescu, antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a analizat “dubla”: “Greu pentru Steaua mai ales meciul de pe Ali Sami Yen, dar are şanse, deoarece întotdeauna echipele româneşti au jucat foarte bine împotriva turcilor. Calificarea se va juca în retur, deoarece pe Ghencea se poate crea o atmosferă asemănătoare cu cea de pe Ali Sami Yen”. După tragere, directorul general al lui Galatasaray, Adnan Sezgin, a declarat: “Vrem să intrăm în grupele Ligii Campionilor. Acestea sînt meciuri importante pentru fotbalul din Turcia. Va trebui să trecem de preluminarii pentru ca fotbalul din Turcia să ajungă la un nivel mai înalt. România este o ţară pe care o cunoaştem, iar Steaua este o echipă pe care o ştim”.

Galatasaray

“Cim Bom Bom” e cîştigătoare a Cupei UEFA, în 2000, cu Gică Hagi şi cu Gică Popescu pe teren, după o finală decisă la penalty-uri în faţa lui Arsenal Londra, dar şi a Supercupei Europei, în acelaşi an, contra celor de la Real Madrid, cu Mircea Lucescu pe bancă. De-a lungul anilor, la Galata au evoluat Rotariu, Hagi, Popescu, Adi Ilie, Filipescu, Ovidiu Petre, Luţu, Florin Bratu şi Tamaş. De asemenea, Hagi a fost la un pas să preia Galatasaray în aprilie, după demisia olandezului Karl-Heinz Feldkamp, iar în aceste zile presa de pe Bosfor a dezvăluit că gruparea turcă a oferit 4 milioane de euro pentru Bănel Nicoliţă. În lotul pregătit acum de fostul selecţioner al Germaniei, Michael Skibbe, se află cîteva nume importante, internaţionalii Arda Turan, Servet, Sabri, Emre Asik, Umit Karan şi Mehmet Topal, brazilianul Lincoln, congolezul Nonda, portarul italian De Sanctis (de la Sevilla), portughezul Fernando Meira (de la VfB Stuttgart), suedezul Linderoth sau australianul Kewell.

Liga Campionilor – Turul III preliminary


Anorthosis Famagusta/Rapid Viena – Olympiakos Pireu

Vitoria Guimaraes – IFK Goteborg/FC Basel

Şahtior Doneţk – Domzale/Dinamo Zagreb

Schalke – Atletico Madrid

Aalborg/FK Modrica – Glasgow Rangers/FBK Kaunas

FC Barcelona – Beitar Ierusalim/Wisla Cracovia

Levski Sofia – Anderlecht/BATE Borisov

Standard Liege – Liverpool

Inter Baku/Partizan Belgrad – Fenerbahce/MTK Budapesta

Twente Enschede – Arsenal

Spartak Moscova – Drogheda United/Dinamo Kiev

Juventus – Tampere United/Artmedia Bratislava

Brann Bergen/FK Ventspils – Olympique Marseille

Fiorentina – Slavia Praga

Galatasaray – Steaua

Panathinaikos Atena/Dinamo Tbilisi – Şeriff Tiraspol/Sparta Praga

Meciurile din prima manşă vor avea loc la 12/13 august, partidele retur fiind programate la 26/27 august.

Cupa UEFA: Liepaja – FC Vaslui

În turul II preliminar al Cupei UEFA, FC Vaslui va întîlni formaţia Metalurg Liepaja, din Letonia. Trupa lui Viorel Hizo va disputa meciul tur în deplasare la 14 august, returul din România fiind programat la 28 august. “Am avut noroc la tragerea la sorţi, dar asta nu înseamnă că sîntem deja calificaţi în turul I”, a declarat finanţatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu. Celelalte patru echipe româneşti calificate în Cupa UEFA, Rapid, Dinamo, Unirea Urziceni şi FC Timişoara, intră în competiţie direct în turul I.

×
Subiecte în articol: sport galata