x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revedere frustrantă

Revedere frustrantă

de Marius Mihalcea    |    25 Mai 2010   •   00:00
Revedere frustrantă
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Trebuie să fie cel puţin trist pentru un jucător precum Cristian Chivu, proaspăt câştigător al Ligii Campionilor, să nu fie prezent la colocviul fotbalului, Campionatul Mondial din Africa de Sud, care va debuta la 11 iunie. Iar în timp ce 32 de echipe naţionale, nu neapărat cele mai bune din lume, se pregătesc pentru Cupa Mondială, cea al cărei căpitan este jucătorul lui Internazionale Milano are ca obiectiv o competiţie, Euro 2012, care va debuta oficial abia în toamnă.

Chivu şi compania s-au reunit ieri la Centrul de Fotbal Mogoşoaia în vederea meciurilor amicale cu Ucraina (29 mai, Lvov, ora 20:00), cu Macedonia (2 iunie, Villach - Austria, ora 20:30) şi cu Honduras (5 iunie, Sankt Veit an der Glan - Austria, ora 20:00). Pentru această acţiune, selecţionerul Răzvan Lucescu a convocat un număr de 24 de jucători, noutăţile absolute fiind portarul Universităţii Craiova, Silviu Lung jr, mijlocaşul lui Internaţional Curtea de Argeş, Mihai Răduţ, şi atacantul Unirii Urziceni, Marius Bilaşco.

Ceilalţi 21 de jucători convocaţi sunt: Lobonţ (AS Roma), Pantilimon (FC Timişoara) - portari; Maftei, Galamaz (ambii Urziceni), Dănănae ("U" Craiova), Tamaş (WBA), D. Goian (Palermo), Chivu (Inter Milano), Raţ (Şahtior), Sepsi (FC Timişoara) - fundaşi; M. Roman (FC Braşov), M. Rădoi (Al Hilal), Florescu (Alania), Ghioane (Dinamo Kiev), Cociş (FC Timişoara), Cr. Tănase (Steaua), Deac (CFR Cluj) - mijlocaşi; D. Niculae (Auxerre), A. Cristea (Dinamo), N. Dică (CFR Cluj), Mazilu (Arsenal Kiev).

"Prin aceste meciuri amicale urmărim să închegăm un nucleu pentru calificările viitoare, să ne asigurăm în cazul în care apar accidentări. Sunt mulţumit că am 12 zile de pregătire la dispoziţie şi probabil că va fi ultima ocazie de acest fel până în 2012", a declarat Lucescu junior, care nu concepe ca naţionala să rateze calificarea la Euro 2012: "Sunt convins că în 2012 vom fi la Campionatul European. Iar înainte de a discuta despre antipatiile unora faţă de mine sau faţă de unii jucători, să se ştie că toţi vom avea de câştigat în urma calificării la Campionatul European. În România nu mă aştept însă la nici o susţinere din partea nimănui".


Ştefan Radu nu e de găsit!
Chiar dacă este om de bază la formaţia italiană Lazio Roma, Ştefan Radu nu a fost convocat la echipa naţională. Motivul? "De două luni şi jumătate nu putem da de el. Toţi asistenţii mei au încercat să dea de el, dar acesta nu a răspuns la telefon. Într-un târziu a sunat el şi a dat o explicaţie. Ştefan Radu nu este un caz nou. La noi este o obişnuinţă ca după fiecare etapă din străinătate să-i sunăm pe jucători, unii răspund imediat, alţii după o săptămână, alţii...", a explicat Răzvan Lucescu. În ceea ce-l priveşte pe Lobonţ, care a fost convocat, deşi la AS Roma a fost mai mult rezervă, selecţionerul a spus: "Lui Lobonţ i-aş recomanda să rămână la Roma. Pentru un portar este mai uşor să se adapteze la un meci, dacă nu a evoluat o perioadă mai lungă de timp, decât unui jucător de câmp. Mizăm pe experienţa lui".

"Sunt bucuros că am revenit la echipa naţională şi sper să nu-i înşel încrederea lui Răzvan"
Bogdan Lobonţ

"Cristi Chivu este simbolul acestei echipe şi este o plăcere să-l avem printre noi"
Răzvan Lucescu

×
Subiecte în articol: sport reunire fotbal selectionata