x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revolutia violeta continua pe Bega

Revolutia violeta continua pe Bega

31 Ian 2005   •   00:00

Ultimele nume pe care conducerea vrea sa le aduca la Poli sunt Viorel Moldovan, Contra, Ovidiu Petre si Sanmartean, semn ca la Timisoara a "izbucnit" o noua Revolutie

DANIEL STAN

REVENIRE. Dupa o experienta ratata la Atena, Lucian Sanmartean poate juca din nou in Divizia A
Noua conducere a lui Poli AEK Timisoara continua sa dea lovituri pe piata transferurilor. Dupa aducerea lotului FC National, Caramarin, Gigel Coman, Marius Popa, Olah si Canu, in frunte cu antrenorul Cosmin Olaroiu, un alt nume, Ovidiu Petre, si-a dat acceptul de a evolua la gruparea "viola". Pe lista se mai afla Cosmin Contra , Viorel Moldovan si, mai nou, Lucian Sanmartean.

BETE IN ROATE. Aflat in dizgratie la Galatasaray, Ovidiu Petre s-a decis sa paraseasca echipa pregatita de Gica Hagi. Desi i s-a promis ca va fi lasat, internationalul roman intampina anumite probleme din partea oficialilor turci. In principiu, mijlocasul va semna un contract pe 3 ani cu formatia timisoreana, urmand sa primeasca un salariu de 125.000 de dolari. Ieri-dimineata, Petre s-a antrenat cu lotul Galatei, dar a declarat ca problema se va rezolva: "Ma duc la club sa reziliem contractul pe cale amabila, dupa care voi semna pentru «Poli». Am ales Timisoara si cu sufletul, aici sunt fostii mei colegi de la FC National si Cosmin Olaroiu".

BANI MULTI. Un alt nume ce ar putea completa "Dream-Team"-ul timisorean este Cosmin Contra, care s-a despartit week-end-ul trecut de West Bromwich Albion, echipa din prima liga engleza, unde fusese imprumutat de Atletico Madrid. Fostul international se afla in Spania, unde asteapta raspunsul oficialilor madrileni pentru a veni la Poli Timisoara. "Vin la «Poli» doar daca Atletico accepta sa-mi plateasca salariul", a declarat Contra, care la Atletico are un salariu de 1,8 milioane de dolari pe sezon. Dupa sistarea negocierilor cu Plesan, se pare ca Anton Dobos s-a reorientat catre Lucian Sanmartean, care nu mai este dorit la Panathinaikos Atena, grecii dorind sa-l instraineze cat mai repede. Si in cazul fostului bistritean problema o reprezinta banii, el castigand 600.000 de dolari pe an.

MOLDOVAN MAI ARE VARIANTE
Una dintre prioritatile conducerii timisorene este Viorel Moldovan, in prezent sub contract cu echipa elvetiana de prima liga Servette Geneva. Fostul international, in varsta de 33 de ani, a discutat in mai multe randuri cu Toni Dobos si a declarat ca ar veni la Poli, iar ieri trebuia sa dea un raspuns decisiv. Posibila revenire in Diviza A depinde si de federatia elvetiana, for ce trebuia sa ia o decizie cu privire la starea de faliment in care se afla Servette din cauza problemelor financiare. In aceasta situatie, Moldovan ar deveni liber de contract, iar transferul la Poli Timisoara nu ar mai depinde si de oficialii celor de la Servette. Exceptand discutiile cu gruparea de pe Bega, "Moldogol" mai are oferte de la o echipa din Cipru, precum si de la o grupare din liga a doua franceza, insa pare tentat sa revina in tara. "Noi asteptam raspunsul lui Moldovan. Ne-a promis ca azi (n.r. - ieri) va spune ce hotarare a luat. Speram sa fie favorabila lui Poli", a declarat ieri directorul executiv al timisorenilor, Emil Rosianu.

"OLI" VREA MECIURI
Pana vineri, cand lotul timisorean va incheia stagiul de pregatire de la Montecatini, antrenorul Cosmin Olaroiu isi mai doreste inca doua partide de verificare. Astfel, "alb-violetii" vor intalni in aceasta dupa-amiaza o echipa italiana de amatori, Vario, iar joi va juca impotriva formatiei Chiasso, din liga a doua elvetiana. De asemenea, este foarte posibil ca, in vara, dupa terminarea campionatului, "Poli" sa sustina un meci amical la Timisoara, pe stadionul "Dan Paltinisanu", cu AC Fiorentina, cele doua echipe fiind in relatii stranse, mai ales datorita asemanarii culorilor, "alb-violet". "Am nevoie de cat mai multe meciuri amicale, pentru ca am adus destul de multe nume noi la echipa si este normal ca relatiile de joc sa sufere", a declarat antrenorul formatiei de pe Bega.

ECHIPA
Daca toate aceste mutari vehiculate la Timisoara se vor realiza, Cosmin Olaroiu ar putea avea la dispozitie una dintre cele mai puternice echipe din Divizia A. Iata cum ar putea arata primul "11" al lui "Poli" in prima etapa a returului:
  • Portar: M. Popa
  • Fundasi: Contra, Canu, Fl. Batranu, Balace
  • Mijlocasi: Caramarin, Ov. Petre, Sanmartean, G. Coman
  • Atacanti: Mansour, V. Moldovan.
  • TRATATIVE
    Tratativele pentru transferul fundasului central Dorin Goian, de la FCM Bacau, au stagnat. Desi suma ceruta de conducerea moldovenilor, 500.000 de dolari, a fost considerata prea mare de oficialii timisoreni, partile urmeaza sa mai discute la finele acestei saptamani. Surse banatene sustin ca reprezentantii noilor sponsori, Balkan Petroleum, sunt foarte multumiti de campania de achizitii efectuata pana acum si au promis ca vor finanta si tranzactiile aflate in curs de finalizare. Precizam ca este vorba de reprezentanta de la Londra a amintitei firme, si nu de cea din Romania, care se afla in atentia justitiei in "dosarul Rafo-Onesti".
    ×
    Subiecte în articol: sport poli echipa