x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Roland Garros -Raluca Olaru ia viteză

Roland Garros -Raluca Olaru ia viteză

de Madalina Corbeanu    |    01 Iun 2007   •   00:00
Roland Garros -Raluca Olaru ia viteză

Aflată la primul an din carieră in circuitul profesionist, romănca Raluca-Ioana Olaru a reuşit la 18 ani o performanţă extraordinară, calificăndu-se in turul al treilea al tabloului principal feminin de la Roland Garros.

 Zi excelentă pentru jucătorii romăni prezenţi la turneul parizian

Aflată la primul an din carieră in circuitul profesionist, romănca Raluca-Ioana Olaru a reuşit la 18 ani o performanţă extraordinară, calificăndu-se in turul al treilea al tabloului principal feminin de la Roland Garros.

Raluca Olaru a ajuns in turul 3 după ce a trecut lejer in 74 de minute de Tatiana Puşek (Belarus), pe care a invins-o cu scorul de 6-3, 6-0. In următoarea partidă, jucătoarea noastră o va intălni pe Ana Ivanovici (Serbia), cap de serie numărul 7, care a trecut de Sania Mirza (India) cu 6-4, 6-1. Raluca Olaru este prima romăncă, după şase ani, care accede intr-o asemenea fază a unui turneu de Grand Slam, după ce, in 2001, Ruxandra Dragomir ajungea in turul trei la Australian Open.

RĂSPLATĂ. Pentru accederea in această fază a competiţiei, Raluca Olaru va primi 75 de puncte WTA şi un cec in valoare de 39.400 de euro. "Imi doresc ca anul acesta să ajung intre primele 20 de jucătoare", spunea Raluca la inceputul lui 2007. Se pare că dorinţa i se va indeplini, prin performanţa de la Roland Garros ea urmănd să facă un salt important in clasamentul WTA şi să intre in Top 100. De altfel, Raluca a avut o evoluţie spectaculoasă, după ce a incheiat anul 2006 pe locul 311 in clasamentul WTA, iar inainte de marele turneu din Franţa ajunsese deja nr. 122.Â

BUCURIE. "Sunt un spectator fericit", au fost primele cuvinte ale tatălui Ralucăi, aflat in tribunele arenei de la Roland Garros, imediat după incheierea partidei de ieri. "Raluca este un copil inteligent, şi nu vreau să o laud pentru că este fiica mea, dar are stofă de campioană. Chiar dacă nu va trece mai departe la Roland Garros, va adăuga această performanţă celorlalte. La 14 ani a devenit campioană europeană, in 2003 a fost aleasă jucătoarea anului, iar in 2005 a jucat finala de junioare de la Roland Garros", a spus măndru Adrian Olaru.

Victorii

A cincea zi a turneului de la Roland Garros a fost una cu noroc şi pentru ceilalţi romăni aflaţi in competiţie. Andrei Pavel şi Andreea Vanc au ajuns şi ei in turul secund in partidele de dublu. Astfel, perechea Andrei Pavel/Alexander Waske (Romănia/Germania), cap de serie numărul 11, s-a calificat in turul doi, după ce a invins in runda inaugurală cu scorul de 7-5, 6-3, cuplul Alexander Peya/Bjorn Phau (Austria/Germania). In turul doi, Pavel şi Waske ii vor intălni pe invingătorii partidei dintre perechea americană Robby Ginepri/Scott Lipsky şi cuplul Chris Haggard/Hyung-Taik Lee (Africa de Sud/Coreea de Sud). La feminin, perechea Andreea Vanc-Ehritt/Anastasia Rodionova (Romănia/Rusia) s-a calificat in turul doi după ce a trecut cu scorul de 7-6 (7/3), 6-1, de cuplul Bethanie Mattek/Bryanne Stewart (SUA/Australia). Din păcate, in ciuda unui start bun in meci cănd a avut 2-0, Edina Gallovits s-a inclinat in faţa jucătoarei Shahar Peer (Israel) cu 4-6, 1-6. Partida a durat o oră şi zece minute.

MULŢUMITĂ

"Sunt foarte, foarte fericită. Perioada bună pe care o traversez mi-a dat multă incredere in mine. Poate nu mă aşteptam să ajung chiar pănă aici, insă mi-a ieşit jocul."


Raluca Olaru

×