x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÂNIA – FRANŢA • Continuitate pentru Piţi

ROMÂNIA – FRANŢA • Continuitate pentru Piţi

de Mihai Igirosanu    |    08 Oct 2008   •   00:00
ROMÂNIA – FRANŢA • Continuitate pentru Piţi

Cu trei zile înaintea meciului cu Franţa, de la Constanţa, programat la ora 21:40, în direct pe Antena 1, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a ţinut să-l asigure pe selecţionerul Victor Piţurcă că rămâne la lot indiferent de rezultatul partidei de sâmbătă.



Cu trei zile înaintea meciului cu Franţa, de la Constanţa, programat la ora 21:40, în direct pe Antena 1, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a ţinut să-l asigure pe selecţionerul Victor Piţurcă că rămâne la lot indiferent de rezultatul partidei de sâmbătă.

Tricolorii s-au antrenat şi ieri-dimineaţă pe plaja din spatele Hotelului Rex din Mamaia, acolo unde sunt cazaţi, asta în ciuda faptului că mai mulţi jucători s-au declarat nemulţumiţi.  

Preşedintele Mircea Sandu a vorbit ieri, pentru GSPTV, despre situaţia selecţionerului şi despre şansele României în confruntarea cu Franţa. "Dacă matematic nu mai avem şanse, a spus că se retrage. Trebuie să-i dăm posibilitatea să continue cât are şanse. Dacă se retrage, trebuie să găsim soluţii şi vom găsi, oricine poate fi înlocuit. Dacă Piţurcă nu mai are şanse, va pleca, cel care va veni va avea timp să pregătească startul preliminariilor pentru 2012. Piţurcă rămâne indiferent de rezultatul meciului cu Franţa, părerea mea este că decisiv va fi meciul cu Serbia din martie. Sper să găsească cea mai bună soluţie să nu piardă meciul cu Franţa", a spus liderul de la Casa Fotbalului. Sandu a comentat şi situaţia căpitanului Stelei, Mirel Rădoi: "Rădoi a considerat că poate juca şi al doilea meci după cel cu Fiorentina. Cred că nu a riscat la Florenţa, ci la al doilea meci, cu Otopeni. A crezut că poate juca şi al doilea meci. Nu putem interveni în politica clubului".

"AR FI O SURPRIZĂ SĂ CĂŞTIGĂM"

"Franţa a dat chix la Euro, ca şi noi, dar nu putem să ne comparăm cu ei la nivel de infrastructură, centre, arie de selecţie. Franţa are cel puţin 40 de jucători care pot evolua pentru naţională. Mai avem mulţi ani să ajungem la nivelul Franţei, Olandei, Angliei sau Italiei. Cred că în 30 de metri ai lor putem să speculăm şi să marcăm. Ar fi o surpriză dacă am bate Franţa, fără doar şi poate. Poate nu e Anelka, dar mai sunt vreo patru care îl pot înlocui fără probleme. Franţa e puternică de la mijloc în sus. Echipa naţională a fost susţinută întotdeauna cum trebuie la Constanţa. Dacă pierdem cu Franţa, pierdem foarte mult din şansele de calificare. Cu 20-22 de puncte sunt şanse mari pentru locul 2", a mai declarat Sandu.

Ghionea, mustrat

Mircea Sandu l-a urecheat şi pe stoperul Stelei, Sorin Ghionea, eliminat în precedentul meci, din Insulele Feroe, în urma unui cot aplicat în figură unui adversar. "Ghionea a făcut atunci un gest necugetat, care ne-a şi costat 10.000 de euro". Colegul acestuia de la Steaua, Dorin Goian, pare optimist înaintea confruntării cu francezii. "O dată cu revenirea lui Mutu, Chivu şi Raţ, ne simţim mai în siguranţă. Au lipsit în meciul cu Lituania şi acest lucru s-a putut observa cu ochiul liber. Sunt jucători valoroşi, şi revenirile lor contează pentru echipa naţională. E un meci foarte important pentru noi. Avem mare nevoie de victorie, având în vedere că am pierdut cu Lituania. Dacă batem, francezii vor avea probleme. Ar fi a doua înfrângere pentru ei. Mai sunt multe meciuri de jucat, se pot întâmpla multe surprize. Cu cât francezii au mai multe indisponibilităţi, cu atât va fi mai bine pentru noi. Sperăm ca Franţa să fie mai slabă ca la Euro şi să reuşim să o batem. Sper ca jucătorii nou-veniţi să se acomodeze cât mai repede, pentru că dacă au ajuns până aici înseamnă că au valoare şi merită", a declarat Goian.

"Cu Mutu şi Chivu echipa va creşte, fără ei e greu. Mutu poate scoate din joc doi-trei jucători, execută lovituri libere, marchează. La meciul cu Lituania ne-a lipsit un lider"

Domenech: "Este important, dar nu decisiv"

Naţionala Franţei s-a reunit ieri la Centrul Tehnic Naţional Fernand-Sastre de la Clairefontaine, iar de la ora 17:30 a efectuat primul antrenament. Imediat după reunire, selecţionerul Raymond Domenech (foto) a susţinut o conferinţă de presă. "Se joacă o calificare la Cupa Mondială şi lumea trebuie să fie conştientă de acest lucru. Este dorinţa tuturor. Trece această calificare printr-un meci, acum este România, apoi vine Lituania. Meciul este important, dar nu decisiv, pentru că mai sunt altele. Cred că este important sprijinul publicului pe care îl întâlnesc adeseori şi acesta ne va împinge până la capăt. Singura care contează este realitatea din teren, dictatura jocului, cea care face diferenţa. Fiecare jucător şi membru al staff-ului trebuie să realizeze că este vorba de calificare la CM". Domenech a precizat că mijlocaşul Lassana Diarra nu va evolua şi că aşteaptă să vadă situaţia posibilului înlocuitor, Mathieu Flamini, care are o mică problemă la o gleznă. "Avem o mică îndoială şi cu Anelka, pe care l-a văzut medicul, însă încă nu ştim dacă va juca. Pat Vieira este căpitanul istoric al acestei echipe, Titi Henry l-a înlocuit foarte bine. Contează starea lor în teren, prospeţimea şi dorinţa lor, sunt doi jucători vechi, care încă mai doresc să joace la CM".

×
Subiecte în articol: sport franta