x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România, buricul lumii

România, buricul lumii

de Marius Mihalcea    |    13 Mai 2009   •   00:00
România, buricul lumii
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Artişti, jocuri de lumini şi lasere, cadouri, plus un dineu şi multe alte ceremonii în Sala Unirea din Palatul Parlamentului. Cu toate acestea i-a primit şeful FRF, Mircea Sandu, pe cei peste 600 de invitaţi la sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea FRF.



Printre ultimii sosiţi la Bucureşti, preşedintele în exerciţiu al UEFA, francezul Michel Platini, şi fostul şef al forului european, suedezul Lennart Johansson, acesta din urmă venit într-un scaun cu rotile, nu au făcut nici un fel de declaraţii presei. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, şi preşedinte de onoare al Comisiei de dezvoltare şi asistenţă tehnică a UEFA, germanul Franz Beckenbauer, fost campion mondial atât ca jucător, cât şi ca antrenor, nu au mai ajuns la Bucureşti, fiind reţinuţi de anumite probleme.

Sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea FRF a început cu o zi mai devreme decât fusese programat, Mircea Sandu invitându-i pe musafirii de peste hotare, în seara zilei de luni, la restaurantul Zerillos, rezervat din timp de preşedintele forului fotbalistic român. Gazdă perfectă, Sandu şi-a aşteptat invitaţii în faţa localului, iar după o strângere protocolară de mână i-a poftit înăuntru. Tot în cadrul evenimentului, preşedintele României, Traian Băsescu, i-a primit aseară la Palatul Cotroceni pe preşedintele UEFA, Michel Platini, şi pe preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

IANCU A REFUZAT INVITAŢIA
Aflat şi el printre invitaţi, preşedintele lui FC Timişoara, Marian Iancu, nu a luat parte la dineul de la Palatul Parlamentului, nemulţumit de faptul că nu i s-a permis să participe şi la Adunarea Generală a FRF de luni: "Atât timp cât vocea mea este doar auxiliară, nu are nici un rost să fiu prezent doar ca decor".

UEFA, în şedinţă

În paralel cu activităţile menite să celebreze centenarul FRF, Bucureştiul găzduieşte şi o şedinţă a Comitetului Executiv al UEFA, organism din care face parte şi Mircea Sandu. Comitetul Executiv al UEFA s-a întrunit încă de ieri la Hotelul JW Marriott, dar o va face şi astăzi, în aceeaşi locaţie. Cel mai important punct de pe ordinea de zi a şedinţei mai-marilor fotbalului continental se referă la oportunitatea opririi meciurilor atunci când spectatorii se dedau la manifestări rasiste. Desemnarea oraşelor care vor găzdui partidele din cadrul turneului final al Campionatului European din 2012, care se va desfăşura în Polonia şi în Ucraina, este un alt punct de pe ordinea de zi a şedinţei.

400 de mii de euro a cheltuit, cu aproximaţie, FRF pentru organizarea centenarului

×
Subiecte în articol: sport preşedintele