x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – CROAŢIA/Pariu pentru viitor

ROMĂNIA – CROAŢIA/Pariu pentru viitor

de Dragos Stoica    |    11 Feb 2009   •   00:00
ROMĂNIA – CROAŢIA/Pariu pentru viitor

Fără Mutu şi Chivu la amicalul din această seară, programat de la 20:45, în direct la Antena 1, Victor Piţurcă este forţat să meargă în avanposturi pe golgeterul Craiovei, Florin Costea, iar în apărare pe cuplul Tamaş-Rădoi.



Repetiţia generală pentru meciul cu Serbia de la 28 noiembrie a adus ieri la Bucureşti naţionala Croaţiei, dar testul din această seară de pe stadio­nul Steaua va fi lipsit de două dintre constantele "tricolorilor", respectiv Adrian Mutu şi Cristian Chivu. Deşi au jucat în ultima etapă din Campionatul Italiei, cei doi au invocat diverse probleme medicale pentru a nu fi convocaţi.

CONTROVERSĂ
Printr-un comunicat oficial, FRF a dorit ieri să lamurească faptul că Mutu a fost lăsat la Florenţa după o serie de discuţii cu oficialii echipei "viola": "În seara zilei de 8 februarie, clubul AC Fiorentina a trimis către FRF o scrisoare oficială, soli­citând renunţarea la serviciile lui Adrian Mutu, deoarece în ultimele zece minute ale jocului de campionat contra lui SS Lazio (disputat duminică) internaţionalul român a simţit brusc dureri la coapsa dreaptă, fapt care îl împiedică să joace la un interval de trei zile". Totodată, Victor Piţurcă a precizat că fundaşul Cristian Chivu a fost menajat: "El a revenit într-un meci oficial la Inter, dar încă nu este refăcut integral fizic, aşa că am conside­rat că e mai bine să-l lăsăm la echipa de club". În aceste condiţii, adversarii găsiţi de FRF pentru asemănarea cu naţionala Serbiei au venit ieri la Bucureşti cu zâm­betul pe buze. "România, la nivel de clu­buri, este doar în urma celor cinci na­ţiuni: Anglia, Germania, Spania, Italia şi Franţa. Nu mai sunt surprize că România are una sau două echipe în Liga Campio­nilor. Iar acum câţiva ani, două echipe româneşti au disputat un sfert de finală ale Cupei UEFA, iar Croaţia poate doar să viseze la aşa ceva", a declarat Bilici.

SRNA NE ŢINE PUMNII
Unul dintre jucătorii exponenţiali ai actualei naţionale a Croaţiei, mijlocaşul Darijo Srna, speră ca România să se califice la CM din Africa de Sud: "E dificil de spus cine va merge la Mondiale, deoa­rece Serbia este marea surpriză a acestei grupe prin parcursul de până acum. Personal, mi-ar plăcea să se califice România. Ştiu multe despre fotbalul românesc. îl cunosc pe Mircea Lucescu, antrenorul meu de la club, îi ştiu bine pe Marica, pe Răzvan (n.r. - Raţ), care au jucat cu mine. Din campionatul Româ­niei am jucat cu Rapid şi cu Steaua".

"Cunosc foarte bine echipa naţională a României, încă din anii '90, pe când am jucat alături de jucători români. În momentul de faţă, România e în primele şase ţări din Europa la nivelul fotbalului de club"
Slaven Bilici, selecţioner Croaţia

×
Subiecte în articol: sport