x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România, favorită la câştigarea Fed Cup 2019

România, favorită la câştigarea Fed Cup 2019

de Theodora Şutiu    |    28 Feb 2019   •   11:37
România, favorită la câştigarea Fed Cup 2019

Graţie victoriei dramatice împotriva Cehiei, România a devenit favorita, în opinia bookmakerilor, la câștigarea trofeului Fed Cup 2019. În prezent, tricolorele au o cotă de 2.85 pentru o performanţă care ar putea deveni unică în istoria sportului românesc. Dacă va trece de semifinala cu Franţa, Halep şi restul fetelor vor disputa ultimul act al competiţiei în weekendul 9-10 noiembrie 2019.

Următoarele echipe care au șanse, conform bookmakerilor, sunt Australia și Belarus, ambele având cota 3.50. Franța, viitoarea adversară a României, e cotată cu a patra șansă. 4.50 e cota pentru un triumf al francezelor la Fed Cup.

Semifinală pe zgură

Semifinala dintre România și Franța se va disputa, la Rouen, iar gazdele au ales ca suprafața pe care se va disputa duelul să fie zgura. Acesta poate fi un avantaj imens pentru tricolore dacă este să luăm în calcul că în ultimii ani sportiva născută la Constanţa a avut cele mai importante performanţe pe suprafaţa roşie (Roland Garros 2018 și Madrid 2016 și 2017). Până acum, Simona s-a duelat pe zgură de trei ori cu jucătoarele din echipa de Fed Cup a Franței. Le-a învins pe Kristina Mladenovic și pe Caroline Garcia, fiind bătută doar de Alize Cornet.

Revenire pentru Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 31 WTA) a obţinut, în sfârșit, prima sa victorie din 2019. Bucureșteanca s-a impus clar în fața Dariei Gavrilova (24 ani, 48 WTA), scor 6-4, 6-2, marți, în prima rundă a turneului WTA de la Acapulco (Mexic). Miki, care a câştigat la capătul unui meci fără istoric, încheiat în 86 de minute, a reușit să oprească seria neagră de 11 înfrângeri consecutive, două dintre ele înregistrate în meciurile de Fed Cup cu Cehia.

În cealaltă semifinală a Fed Cup 2019, Australia va da piept, acasă, cu Belarus.

×