x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – FRANŢA • Avem emoţii şi cu Lobonţ

ROMĂNIA – FRANŢA • Avem emoţii şi cu Lobonţ

de Mihai Igirosanu    |    10 Oct 2008   •   00:00
ROMĂNIA – FRANŢA • Avem emoţii şi cu Lobonţ

Cu ceva mai bine de 48 de ore înaintea confruntării cu naţionala "Cocoşului Galic", selecţionerul Victor Piţurcă le-a trasat "tricolorilor" un program ceva mai uşor, în cadrul acestuia ei având alocat un timp şi pentru studierea adversarului.



Cu ceva mai bine de 48 de ore înaintea confruntării cu naţionala "Cocoşului Galic", selecţionerul Victor Piţurcă le-a trasat "tricolorilor" un program ceva mai uşor, în cadrul acestuia ei având alocat un timp şi pentru studierea adversarului.

Tricolorii au intrat cu pregătirile pentru partida de mâine cu vicecampioana lumii în linie dreaptă. Ieri, elevii lui Victor Piţurcă au efectuat un singur antrenament, la ora 12:00, după care au servit prânzul şi s-au retras în camere, pentru odihnă.

După somn, selecţionerul a convocat jucătorii la o şedinţă de vizionare, care nu era prevăzută în programul iniţial, lui Chivu şi compania fiindu-le prezentate toate golurile înscrise de naţionala Franţei în preliminariile trecute, pentru Euro 2008, şi în cele două partide susţinute de "cocoşi" în actuala campanie, cu Austria (1-3) şi cu Serbia (2-1). Pentru tricolori, ziua de ieri s-a încheiat cu o nouă descindere pe plaja din dreptul Hotelului Rex din Mamaia, locul unde sunt cazaţi. În tot acest timp, Piţurcă a avut grijă să le transmită administratorilor Stadionului Farul să nu uite să ude în permanenţă gazonul, antrenorul primei noastre reprezentative fiind convins că un teren moale îi va dezavantaja pe francezi. Tot ieri, Lobonţ a dat asigurări că va fi prezent în poarta naţionalei, chiar dacă acuză în continuare dureri la mâna dreaptă. "O să joc cu infiltraţii, o să strâng din dinţi, pentru că nu este timp de văicăreli. Ne aşteaptă un meci foarte important şi nu am cum să lipsesc tocmai acum de pe teren", a spus goalkeeper-ul.

CU CASA ÎNCHISĂ
Altfel, suporterii dobrogeni au achiziţionat ieri şi ultimele 1.000 de bilete disponibile. Cum se întâmplă de fiecare dată la meciurile naţionalei, profitând de faptul că cererea de tichete este mai mare decât oferta, pe lângă casele de bilete şi-au făcut apariţia şi bişniţarii. Pentru suporterii naţionalei care nu vor putea fi mâine pe stadion, Primăria Constanţa va instala un ecran imens în Piaţa Ovidiu. Altfel, ordinea şi liniştea publică la partida România – Franţa vor fi asigurate de 500 de jandarmi, acestora urmând să li se alăture 200 de bodyguarzi şi mai multe brigăzi de intervenţie rapidă.

Gest umanitar
Căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, şi soţia sa, Adelina, continuă seria donaţiilor umanitare. Ieri, fosta prezentatoare de la Antena 3 a donat Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic "Dr Ion Cantacuzino" un aparat de ventilaţie necesar copiilor născuţi prematur, totul în valoare de 25.500 de euro. Adelina a ţinut să precizeze că spitalul a fost ales prin intermediul fundaţiei soţului ei, "Football for Children". "Le mulţumesc în numele întregului personal al spitalului. Acest aparat va salva multe vieţi ale bebeluşilor care au probleme de respiraţie", a declarat managerul spitalului, Ştefan Vlad. La rândul său, şeful secţiei de Neonatologie, Dr Adrian Crăciun, a precizat: "Este un aparat de ultimă generaţie, iar în secţie mai avem cinci asemenea aparate".

Marica şi copiii
Chiar dacă are probleme la echipa de club, VfB Stuttgart, dar şi cu sănătatea mamei lui, Ciprian Marica încearcă să se concentreze doar asupra partidei de sâmbătă. Mai mult, de câteva zile, atacantul "tricolorilor" a lansat, pe site-ul propriu, www.ciprianmarica.ro, un concurs prin care oferă două bilete la meciul cu Franţa sub sloganul "Cine scandează mai bine". "La finalul antrenamentului de ieri, doi copilaşi strigau «Prin frig şi ploaie, Franţa ia bătaie». M-au impresionat şi aştept şi alte încurajări inedite, pentru a putea oferi cele două bilete", a declarat fostul dinamovist. Un alt component al echipei naţionale, Răzvan Raţ, este optimist: "Avem toate premisele pentru o victorie. Personal, sunt pregătit să fiu titular, dar domnul Piţurcă va decide".

×
Subiecte în articol: sport