x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – GEORGIA / “Suntem într-un moment delicat”

ROMĂNIA – GEORGIA / “Suntem într-un moment delicat”

de Mihai Igirosanu    |    18 Noi 2008   •   00:00

Cu prilejul reunirii lotului pentru amicalul cu Georgia, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că echipa naţională traversează un moment delicat. România – Georgia va avea loc miercuri, pe Stadionul Dinamo, de la ora 20:30, fiind transmis în direct de Antena 1.



Piţurcă a analizat situaţia actuală a “tricolorilor”: “Acest meci cu Georgia este ultimul din acest an, dar, din păcate, momentul nu este unul bun pentru naţională, pentru că sunt multe accidentări. Jucători importanţi lipsesc, chiar sâmbătă s-au accidentat câţiva. E vorba despre Codrea şi Mureşan, dar asta este situaţia, sper ca după acest joc să câştigăm ceva. Sunt câţiva debutanţi în lot, veniţi de la tineret, care miercuri sper că vor intra pe teren şi vor confirma. Mi-aş fi dorit să jucăm cu Italia sau cu Germania, dar şi Georgia e un adversar puternic. Primul nostru adversar de anul viitor, Serbia, se aseamănă ca stil de joc cu Georgia, păstrând însă proporţiile. Georgia are jucători tineri, puternici, cu tehnică bună”.

“AŞ FI VRUT SĂ JUCĂM LA PITEŞTI”

Selecţionerul nu s-a arătat prea încântat de faptul că meciul cu Georgia va avea loc pe stadionul din Ştefan cel Mare: “Nu cred că este un interes prea mare pentru naţională în Bucureşti, însă era foarte greu să jucăm în provincie. Eu aş fi vrut în apropiere, la Piteşti, dar era foarte greu, pentru că trebuia să ne gândim la adversarul nostru şi, în plus, la jucătorii noştri, pentru că nu erau decât două zile şi trebuia să plece imediat la echipele lor. Am preferat Dinamo, pentru că e un stadion central şi sper să vină mai mulţi spectatori. Dacă alegeam Steaua, riscam să vină doar oameni din Ghencea. Aşa sper să vină mai mulţi”. Întrebat despre refuzul lui Daniel Niculae de a mai răspunde convocărilor, Piţurcă a precizat: “Eu nu aş putea obliga pe nimeni să vină la naţională, cine vrea să vină, să vină cu tot sufletul. Cu Daniel Niculae nu am mai vorbit, am încercat să vorbesc cu el, şi probabil că vom avea în cele din urmă o discuţie. Pentru mine nu e de înţeles atitudinea lui. Pe de altă parte, nu şi-a exprimat public faptul că nu mai vrea să vină la naţională, cât timp sunt eu selecţioner, sau ceva de genul acesta. Chiar l-am întrebat asta direct într-un mesaj. Nu mi-a răspuns, şi pentru mine tăcerea este un răspuns”.

“Georgia este un adversar puternic, pe care trebuie să-l luăm în serios. Trebuie să profităm de faptul că suntem la echipa naţională şi să demonstrăm că merităm să fim convocaţi şi pe viitor. Vrem cele trei puncte, sunt importante”
Gigel Bucur

Lotul României

Lobonţ (Dinamo), Pantilimon (FC Timişoara) – portari; Ogăraru, Rădoi, D. Goian (toţi trei de la Steaua), Panin (CFR Cluj), Tamaş (Dinamo), Găman (“U” Craiova), Raţ (Şahtior Doneţk) – fundaşi; Ropotan (Dinamo), C. Lazăr (Rapid), Cociş (Lokomotiv Moscova), Tameş, Cr. Tănase (ambii de la FC Argeş) – mijlocaşi; Nicoliţă (Steaua), Marica (Stuttgart), Fl. Costea (“U” Craiova), Bucur (FC Timişoara) – atacanţi. Antena 1 va transmite meciul cu 11 camere de filmare, iar comentatori vor fi Cosmin Băleanu şi Bogdan Cosmescu.

Varga, pentru Oman

Selecţionerul a dezvăluit că în lotul pentru acest meci amical ar fi trebuit să se afle şi Dacian Varga, mijlocaşul echipei din Liga 2 Sportul Studenţesc. “Pe Varga l-aş fi luat dacă nu erau aceste probleme în defensivă. Având în vedere că şi Rădoi şi Tamaş vin după accidentări, am preferat să-l iau, pentru siguranţă, pe Goian, dar Varga rămâne în vederile mele. El dispăruse puţin, nici echipa nu mergea bine, dar l-am remarcat din nou cu Steaua şi CFR în Cupa României. El ar putea fi în lot pentru turneul din Oman”. Piţurcă a menţionat că în vederile sale se mai află atacantul Ionuţ Mazilu, portarul Dani Coman şi mijlocaşul Tiberiu Ghioane: “Îl urmărim tot timpul şi pe Dică, dar din păcate nu am avut ce urmări, pentru că nu joacă”.

×
Subiecte în articol: sport vină georg