x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - MOLDOVA 2-0 / Bacau, sanatoriul echipei nationale

ROMANIA - MOLDOVA 2-0 / Bacau, sanatoriul echipei nationale

25 Mai 2005   •   00:00

Selectionata divizionara a Romaniei a castigat la pas amicalul cu Moldova, care s-ar lupta din greu sa evite retrogradarea in Divizia C. Totul a fost o reusita deplina pentru conducerea FRF.

  • de CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU
  • SPORT
  • FARA EMOTII. In ciuda varstei, Dorinel Munteanu (in alb) s-a distrat cu moldovenii condusi de capitanul Catinsus (centru)
    Presedintele Mircea Sandu a avut parte marti dupa-amiaza de unul dintre cele mai placute meciuri din ultimul timp. Echipa a intalnit sparring-partnerul perfect, iar publicul bacauan s-a manifestat "regulamentar".

    LINISTE. Dupa tensiunea din Giulesti, unde Olanda s-a distrat cu "tricolorii", era nevoie de un pansament pentru Mircea Sandu si Victor Piturca. Huliti din greu cam pe oriunde in Bucuresti, cei doi au primit ieri o uriasa gura de oxigen. Publicul bacauan e unul molcom, care stie parca doar sa aplaude, iar galeria de pusti a FCM-ului le-a scandat numele lui Piturca si Mircea Sandu. La final, de la portarul Lobont si pana la baiatul care se ocupa de caratul gentilor, toata lumea si-a exprimat dorinta ca echipa nationala sa joace doar in provincie. Unde totul e maleabil, aservit si infrangerile nu se termina cu deranjante huiduiele sau analize rautacioase.

    MULTUMIT. Victor Piturca a considerat partida cu Moldova drept un test util, in care a avut ocazia sa vada la lucru jucatorii din Divizia A care nu au cochetat pana acum cu nationala. Pe langa Claudiu Niculescu, printre remarcatii selectionerului s-au aflat, in mod special, Gigel Coman si Razvan Cocis. Primul a fost folosit fundas stanga, post deficitar la "nationala" si a lasat o impresie buna, in ciuda faptului ca este obisnuit sa joace mijlocas. Echipierul lui "Poli" AEK ar putea concura pentru acest post cu Pompiliu Stoica, fostul stelist evoluand bine, meci de meci, la FC Moscova. In ceea ce-l priveste pe atacantul lui Rapid, Daniel Niculae, Piturca a declarat ca acesta este foarte obosit dupa accidentarea ce l-a tinut departe de gazon trei luni. "Va fi foarte greu pentru el sa revina la parametri normali pana la meciurile cu Olanda si Armenia. Din acest motiv, mai mult ca sigur nu voi conta pe el", a punctat tehnicianul, care isi pune mari sperante si in revenirea la forma ideala a lui Cosmin Contra.

    Bogdan Lobont: "Cred ca plec de la Ajax!"

    Revenit la echipa nationala, Bogdan Lobont (foto) a parut extrem de fericit, dar a dezvaluit ca i-a deja in calcul ofertele pe care le are pentru a parasi pe Ajax. "Sigur va pleca. Din cate stim noi, cei de acolo il pregatesc deja pe Stekelenburg (n.r. - rezerva din sezonul trecut a lui Lobont) pentru echipa nationala", ne-a dezvaluit un apropiat al portarului roman.

    Jurnalul National: Cum e sa aperi din nou poarta nationalei?
    Bogdan Lobont: E foarte bine si parca ma simt din nou fotbalist. E teribil de greu sa stai pe tusa.

    V-a placut atmosfera de la Bacau?
    Da. Foarte mult. S-a dovedit inca o data ca, in provincie, echipa nationala e mai iubita si tratata cu mai mult respect.

    Se apropie meciul cu Olanda...
    Asa este. Va dati seama ca voi fi mai motivat ca niciodata sa demonstrez chiar in Olanda ca sunt un portar de valoare.

    Ce astepti de la revenirea lui Mutu?
    Am vorbit chiar ieri cu el la telefon si i-am transmis ca abia il asteptam inapoi la echipa.

    Pleci de la Ajax?
    Cred ca da, insa voi vedea ce se intampla pana la urma. Poate voi ramane chiar in Olanda, dar nu iau in calcul decat PSV sau Feyenoord.

    "CLAU-GOL", DEBUT FERICIT
    Convocat dupa multe ezitari si analize la echipa nationala, golgeterul lui Dinamo, Claudiu Niculescu (foto) a debutat fericit. El a marcat unicul gol al selectionatei alcatuite de Piturca, profitand insa de o gafa hilara a capitanului Moldovei, "celebrul" Catinsus. "Sunt foarte fericit ca am debutat cu gol la echipa nationala. Nu imi puteam dori mai mult. Sper sa fiu convocat si pentru intalnirea cu Olanda, la care deja ne gandim cu totii", a spus jucatorul dinamovist dupa meci. Intrebat daca se gandeste la o plecare din Stefan cel Mare, Niculescu a evitat un raspuns concret: "Mai sunt doua etape si va spun sincer ca nu imi sta capul la asta acum. Vorbim dupa ce se termina campionatul si voi vedea ce ma asteapta".

    MUTU, TITULAR CU CAGLIARI
    Incepand de ieri, Adrian Mutu poate evolua atat pentru Juventus, cat si pentru echipa nationala. Atacantul a avut marti ultima audienta la Comisia de Disciplina a Federatiei Engleze, unde i s-a acordat dreptul de joc. "Am vorbit cu el la telefon si mi-a spus ca poate juca acum si ca abia asteapta sa revina la nationala. Important pentru el este sa evolueze in cat mai multe partide", a spus Victor Piturca. Romanul ar putea debuta la Juventus inca de duminica, in partida din ultima etapa a campionatului italian, impotriva lui Cagliari. Antrenorul Fabio Capello intentioneaza sa-l foloseasca pe Mutu titular, intr-un trident ofensiv cu Alessandro Del Piero si David Trezeguet sau Zlatan Ibrahimovici. "Mutu s-a antrenat bine si merita sa joace. Cu siguranta va fi in teren la meciul cu Cagliari", a spus Capello, care-i va oferi acestuia sansa sa participe din teren la sarbatorirea celui de-al 28-lea titlu de campioana pentru Juventus.
    ×
    Subiecte în articol: sport naţională echipa