x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Moldova 2-0 / Doamne, ce mai chin!

Romania - Moldova 2-0 / Doamne, ce mai chin!

de Vicentiu Neagoe    |    08 Feb 2007   •   00:00
Romania  -  Moldova 2-0 / Doamne, ce mai chin!

Reprezentativa Romaniei s-a dovedit neinspirata in fata unui adversar din a carui componenta au lipsit foarte multi titulari. Aseara ar fi trebuit sa jucam cu Italia. Bine ca a fost doar Moldova!

Moldova nu a putut deplasa decat 15 fotbalisti, si aceia modesti, pentru amicalul de aseara. Cu toate acestea, reprezentativa Romaniei a facut o prima repriza dezamagitoare. In tribune au fost cam 10.000 de spectatori la ultimul meci de pe "Lia Manoliu", care au privit cu ingaduinta evolutia tricolorilor, fluieraturile fiind discrete. Pe garduri s-au afisat si bannere cu tenta politica: "Barasabia, pamant romanesc", "Sangele apa nu se face", "Acelasi sange, aceeasi tara" sau "Mai presus de orice, romani".

NESIGURANTA. Elevii lui Piturca au lasat impresia ca totul va veni de la sine, dandu-si mai mult cu stangu’ in dreptu’. A surprins nesiguranta celor doi fundasi centrali, in special a lui Tamas, care a gresit copilareste in cateva situatii, insa Viorel Frunza nu a profitat de oportunitatile ivite. La mijloc nu s-a jucat mai nimic, iar, in ofensiva, Marica a fost inexistent. Doar Mutu a mai incercat cate ceva, dar mai mult individual. Cea mai mare ratare a apartinut lui Rosu.

SCHIMBARI. Dupa pauza, antrenorul Victor Piturca a facut mai multe schimbari, dar jocul a trenat in mediocritate. Abia in minutul 76 a venit izbavirea, cand rezervele au contribuit la marcarea primului gol al partidei. Nicolita a centrat, Buga a ratat reluarea, iar mingea a ajuns la Mazilu, care a inscris din cativa metri. Pe final, in minutul 89 a mai inscris si Mutu, din centrarea lui Codrea. "Romania are sanse zero in fata Olandei", a declarat marti seara selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov. La cum au evoluat aseara "tricolorii", fostul international nu este departe de adevar. Selectionerul Victor Piturca a aliniat aseara urmatoarea formula: D. Coman (’46 Lobont) - Contra, Tamas (’46 D. Goian), Ghionea (’46 R. Stefan), P. Marin (’78 Pulhac) - Fl. Petre (’46 Nicolita), Ov. Petre (’46 Codrea), Rosu (’46 Ad. Cristea), Cocis (’74 Buga) - Marica (’63 Mazilu), Mutu. A arbitrat Alexandru Deaconu. Dupa meci, selectionerul i-a remarcat pe Mazilu si pe Adrian Cristea.

ANTIVIOLENTA
La meciul de aseara, jucatorii celor doua echipe au intrat pe teren in tricouri de culoare neagra, inscriptionate cu sloganul "Stop violentei in fotbal", apoi au afisat un banner pe care era mesajul: "Nu huliganilor pe stadioane! Da suporterilor adevarati". Initiativa a apartinut FRF si vine dupa evenimentele petrecute week-end-ul trecut, in Italia, unde un politist a fost ucis de o petarda, precum si la derby-ul de handbal Dinamo - Steaua.

INCREDERE
Antrenorul Emil Sandoi este optimist in privinta viitorului dupa succesul echipei nationale de tineret, scor 2-0, la Tiraspol, in fata reprezentativei similare a Moldovei. Golurile au fost inscrise de Simion (’53) si Chiacu (’63). "Eu am incredere in viitorul acestei echipe. M-a nemul-tumit jocul din prima repriza, dar apoi am dominat autoritar. Sper ca la startul preliminariilor CE sa atingem varful de forma si sa ne gandim la calificare", a declarat Emil Sandoi.

PITI, CRITIC
Selectionerul Victor Piturca nu s-a aratat multumit dupa meci: "Nu au fost nesincronizari in timpul jocului, au fost greseli personale grave. Nu trebuie sa fim diplomati, Tamas a gresit de doua ori, iar Ghionea o data". Referitor la public, antrenorul echipei nationale a avut aceeasi atitudine critica: "Ma asteptam sa fie mai multa lume, 50-60.000 de spectatori. Nu mi-a placut atitudinea lor, dar singurul jucator huiduit a fost Contra, nu toti jucatorii. Reactia suporterilor a venit ca urmare a articolelor din presa".
"MECI GREU"
"Am intalnit o echipa care a facut tot posibilul sa nu ia gol. Ma asteptam la un joc de uzura din partea Moldovei. A fost un meci destul de greu, dar concluziile le voi trage dupa ce voi vedea din nou meciul pe caseta video. Se vede o lipsa de forma fizica la unii jucatori, dar sper ca totul sa se remedieze pana la ora jocului cu Olanda", a spus Piturca. La randul sau, antrenorul Moldovei, Igor Dobrovolski, ne-a complimentat: "Romania e una dintre cele mai puternice echipe din Europa. Cred ca Moldova merita mai mult".
×
Subiecte în articol: sport