x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Moldova 3-0: Tricolorii, în pole-position

România – Moldova 3-0: Tricolorii, în pole-position

de Mihai Igirosanu    |    10 Sep 2009   •   00:00
România – Moldova 3-0: Tricolorii, în pole-position
Sursa foto: Revenit la Craiova în echipamentul naţionalei de tineret, Andrei Ionescu (la minge) a fost huiduit de spectatorii olteni aproape la fiecare atingere a balonului/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Victoria obţinută marţi seară, la Craiova, 3-0 împotriva Moldovei, conferă echipei naţionale de tineret statutul de favorită pentru atingerea barajului de calificare la CE 2011. Ultima prezenţă a naţionalei Under 21 la un turneu final s-a consemnat tocmai în vara lui 1996!



Momentan, trupa lui Emil Săndoi este lideră în Grupa 1 preliminară, cu 12 puncte, fiind urmată de Rusia, cu 9 puncte. Între cele două reprezentative, care încă nu au disputat meciurile directe, se va da bătălia pentru primul loc, poziţie care asigură prezenţa în baraj. În acest ultim act vor accede şi cele mai bune ocupante ale locurilor 2 din cele zece grupe preliminare. Practic, câştigătoarea grupei va fi stabilită în urma celor două partide directe dintre România şi Rusia, programate la 4 şi 7 septembrie 2010.

SĂNDOI: "SĂ O ŢINEM TOT AŞA"
După victoria în faţa Moldovei, selecţionerul Emil Săndoi a declarat: "îi felicit pe băieţi pentru victorie. Se vede încă lipsa de omogenitate a echipei, dar important e rezultatul, care ne dă moral şi ne menţine cu şanse reale de calificare. După ce ne-am deprins, la unii jucători a intervenit automulţumirea, dar e normal la vârsta lor.

Sper să profităm de pasul greşit al Rusiei în Feroe. Mă aşteptam să fie mai mulţi spectatori, dar vremea nu a ţinut cu noi. Oricum, eu mă bucur că au susţinut echipa şi au aplaudat jucătorii de la formaţiile rivale. Vom reveni la Craiova. Ar fi fost frumos să marcheze şi un jucător al Universităţii, dar o să aibă ocazia în următoarele meciuri. Silviu Lung junior a avut o evoluţie bună, la fel de bună ca în campionat".


Torje şi-a prezis golul
Autor a două goluri în meciul cu Moldova, mijlocaşul Gabriel Torje (foto) a spus: "Sper să o ţinem tot aşa până la finalul anului. Mai avem două meciuri pe care trebuie să le câştigăm. Nu credeam că o să mă aplaude suporterii, dar se vede că aici oamenii cunosc fotbalul". Mijlocaşul Universităţii Craiova, Ştefan Bărboianu, a povestit o întâmplare petrecută înainte de meci: "Pentru noi, jucătorii Universităţii, a fost un meci important pentru că am câştigat la Craiova cu echipa naţională. Torje mi-a spus înainte de meci că va marca şi că îi va pupa pe spectatori, iar ei o să-l aplaude".

Legitimat la Oţelul Galaţi, moldoveanul Arthur Pătraş a declarat: "Am fost primiţi bine aici şi e normal, pentru că România este mai aproape de noi decât Rusia".

×
Subiecte în articol: sport fotbal tineret