x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Olanda / Chivu s-a antrenat separat

Romania - Olanda / Chivu s-a antrenat separat

31 Mai 2005   •   00:00

Tricolorii au facut ieri, timp de 65 de minute, un antrenament exclusiv tactic, in cadrul caruia jucatorii au exersat diferite scheme. De la aceasta sedinta a absentat capitanul Chivu, care a resimtit o usoara accidentare si s-a pregatit separat.

  • de SORIN ANGHEL, DRAGOS STOICA
  • SPORT

  • SEF. Mutu s-a intors acolo unde ii este locul, la echipa nationala a Romaniei
    Romanii au asteptat cu nerabdare revenirea lui Adrian Mutu pe gazon dupa suspendarea de sapte luni dictata de Federatia engleza pentru consum de cocaina. La o zi dupa ce a devenit campion cu Juventus, "Briliantul" a raspuns prezent luni la convocarea la echipa nationala.

    SETE. La primul antrenament alaturi de tricolori, Mutu a dovedit o extraordinara pofta de joc, angrenandu-se intr-un pariu cu Cosmin Contra. Timisoreanul a trebuit sa se recunoasca invins, "Briliantul" inscriindu-i cele mai multe goluri lui Bogdan Lobont. "El vine dupa o perioada mai grea si l-am lasat sa castige ca sa capete moral. Echipa nationala are nevoie de jucatori valorosi ca Adrian Mutu. Romania va avea o alta fata cu el pe teren", a explicat jucatorul lui Poli.

    OPTIMIST. Despre revenirea "Briliantului" a vorbit si Cristi Chivu. "Eu sper sa faca o partida mare la Rotterdam. De obicei, cand te intorci pe teren dupa o pauza lunga, asa cum a fost cazul lui, primele doua partide le joci din elan, din talent. Abia apoi incepe sa-si spuna cuvantul absenta indelungata", a pronosticat fundasul lui AS Roma.

    NERVOS. Nu toti jucatorii au dovedit aceeasi sete de fotbal precum cea a "Briliantului". Spre finalul antrenamentului, jucatorul lui Juventus l-a injurat in gura mare pe Nicolae Mitea. "Centreaza, ba, in p… mea cum trebuie!", a zbierat Mutu catre jucatorul lui Ajax, care l-a servit imediat cu o pasa ideala.

    VIITOR. Ieri, Juventus a clarificat situatia "Briliantului", despre care se zvonea ca va fi cedat la AS Roma, ca moneda de schimb in transferul lui Cassano. Romanul nu a fost inclus in ultima oferta facuta de clubul torinez. Fabio Capello a decis sa-l pastreze pe internationalul roman pentru sezonul urmator, fiind multumit de felul cum acesta s-a pregatit in perioada cat a fost suspendat pentru dopaj. Pentru achizitionarea lui Cassano, conducatorii lui Juventus sunt dispusi sa ofere 12 milioane de euro si pe atacantul congolez Shabani Nonda, care va fi transferat in aceasta vara de la formatia AS Monaco.

    DRAGOSTE
    "Mi-a fost dor de echipa nationala, de poporul meu, de tot ce este romanesc. E normal sa nu fiu la forma maxima. Sper sa ajung cu bine la ora meciului si, daca domnul Piturca va apela la serviciile mele, voi da tot ce este mai bun din mine" - Adrian Mutu

    Ingrijorati de soarta lui Tiberiu Ghioane

    Inaintea partidei tur cu Olanda, de la Bucuresti, castigata de oaspeti cu 2-0, selectionerul Victor Piturca a reusit sa-l readuca in randul tricolorilor pe Tiberiu Ghioane (foto). Jucatorul refuzase pana atunci sa imbrace tricoul echipei nationale din cauza conflictului pe care l-a avut cu fostul selectioner, Anghel Iordanescu. In urma cu cateva saptamani, Ghioane a fugit de la Kiev din cauza unui conflict cu cei din conducerea tehnica si nimeni nu a mai reusit sa ia legatura cu jucatorul. De soarta acestuia nu se mai stie nimic, chiar si jucatorii de la echipa nationala fiind ingrijorati in aceasta privinta. "Ghioane a jucat multe meciuri in Liga Campionilor si ar fi fost nevoie de serviciile sale la echipa nationala. Este un jucator valoros, de care Romania are mare nevoie. Eu cred ca va reveni", s-a aratat optimist "capitanul" Cristi Chivu. Romanii care evolueaza in campionatul Ucrainei au spus ca nu mai stiu nimic de Ghioane.

    CHIVU, SEPARAT
    Capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, s-a pregatit separat in cadrul antrenamentului pe care "tricolorii" l-au efectuat ieri dimineata la baza de la Saftica. "Tricolorii" au facut, timp de 65 de minute, un antrenament exclusiv tactic, in cadrul caruia jucatorii, impartiti in doua echipe, au exersat diferite scheme si situatii de joc. "Nationala" pregatita de Victor Piturca a sustinut aseara un joc-scoala in compania reprezentativei de tineret. Si Olanda a disputat un joc-scoala, in compania echipei de amatori Quick Boys, la care nu a participat van Bommel, accidentat. Marco van Basten i-a menajat si pe Andre Ooijer si pe Wilfred Bouma. De asemenea, ieri, Arjen Robben si Khalid Boulahrouz s-au pregatit separat.

    FAC EXPERIENTE?
    Selectionerul Olandei, Marco van Basten, a declarat ca o optiune pentru meciul cu Romania o reprezinta si folosirea debutantilor Ron Vlaar si Barry Opdam, ambii fundasi. "Avem un grup numeros si destule posibilitati. Folosirea impreuna a lui Vlaar si Opdam pe linia de fund este o optiune", a spus Van Basten. La antrenamentul de dupa reunire, Khalid Boulahrouz s-a pregatit separat, in timp ce Bouma si Andre Ooijer se refac dupa accidentari. Atacantul Roy Makaay se va alatura lotului astazi, deoarece aseara a participat la meciul amical pe care echipa sa de club, Bayern München, l-a disputat in compania nationalei Germaniei, cu ocazia inaugurarii Stadionului Allianz-Arena.

    REFUZ
    Dupa ce Daniel Pancu si-a pierdut postul de titular la Besiktas Istanbul, oficialii lui Dinamo au marturisit ca vor sa-l aduca in Stefan cel Mare pe mijlocasul echipei nationale. Intentia "cainilor" este privita ca o gluma de fostul jucator al Rapidului. "Sa ma transfer la Dinamo? Cred ca e o gluma. Terminati cu lucrurile astea, ca nu ma intereseaza. Am oferte de la echipe din strainatate si nu se pune problema sa ma intorc in Romania", a spus zambind Daniel Pancu. Acesta crede ca tratamentul ostil de care Gheorghe Hagi a avut parte pe durata sederii sale pe banca tehnica a Galatei este unul nemeritat.
    ×
    Subiecte în articol: sport naţională echipa