x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România - Serbia:"Plavii" vin la victorie

România - Serbia:"Plavii" vin la victorie

de Vlad Ionescu    |    22 Mar 2009   •   00:00
România - Serbia:"Plavii" vin la victorie
Sursa foto: Andrew Paton/Reuters

Victor Piţurcă va anunţa diseară, după încheierea meciurilor din Liga 1, lotul de jucători pentru meciul de la 28 martie, cu Serbia. Radomir Antici, antrenorul "plavilor", e mulţumit că elevii săi nu vor da ochii cu Chivu şi cu Goian.



Partida de sâmbătă de la Constanţa se anunţă una de "totul sau nimic" pentru naţionala României. Aflată doar pe locul 5 în clasamentul grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale, echipa noastră are nevoie de toate cele trei puncte pentru a nu-şi compromite şansele de calificare la turneul final de anul viitor. Lotul tricolor se va reuni luni dimineaţă, la Casa Fotbalului, în aceeaşi zi urmând să plece cu autocarul la Constanţa, unde se va caza la Hotelul Rex. Selecţionerul Victor Piţurcă se confruntă cu destule probleme de efectiv, el neputând conta pe Cristi Chivu şi pe Florentin Petre, ambii accidentaţi, Dorin Goian şi Sorin Ghionea, suspendaţi.

DECISIV
"Nu putem spune că meciul cu Serbia este ca o finală, dar cele trei puncte sunt foarte importante. În situaţia în care suntem, nu ne mai permitem paşi greşiţi. În ceea ce-l priveşte pe Piţurcă, s-a vorbit mult şi în necunoştinţă de cauză despre posibila sa plecare. El are un contract ferm cu FRF, lucrurile sunt clare", a declarat directorul departamentului Relaţii Internaţionale al FRF, Florin Prunea. Despre debutantul Maximilian Nicu, care vineri a devenit român cu acte în regulă, Prunea a spus: "Nu-i va fi uşor să se integreze, dar cred că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a se acomoda cât mai repede. El vine acum într-un mediu diferit faţă de ce se întâmplă în Germania, este prima sa convocare, dar noi îl vom sprijini. Sunt convins că experienţa acumulată de Nicu în Bundesliga va fi un plus pentru echipa naţională".

OPTIMISM
În tabăra adversă domneşte încrederea, selecţionerul Radomir Antici fiind convins că echipa sa va fi cea care se va bucura la sfârşit. "Respectăm echipa României, dar apreciem, înainte de toate, calităţile noastre şi dorinţa de a continua pe acest drum. Ştiu ce importanţă are acest meci pentru români, dar noi vrem să conducem ostilităţile, să deţinem controlul şi să demonstrăm că suntem o echipă puternică. Nu am nici un motiv să nu cred în victorie, chiar dacă românii vor avea o dorinţă uriaşă de a câştiga, pentru a ajunge la Cupa Mondială. Absenţele lui Chivu şi Goian pot fi un avantaj pentru noi, sunt fotbalişti valoroşi, dar nu ne vom relaxa", a spus tehnicianul.

Acesta a convocat pentru meciul de la Constanţa 23 de jucători, dintre care doar Ivan Obradovici (Partizan) şi Nenad Milijas (Steaua Roşie) activează în campionatul intern. Nu lipsesc vedetele Nemanja Vidici (Manchester United) şi Dejan Stankovici (Inter), dar şi doi debutanţi, Milos Ninkovici (Dinamo Kiev) şi Neven Subotici (Borussia Dortmund). Dar iată lotul Serbiei: Stojkovici, Disljenkovici, Isailovici - portari, Ivanovici, Vidici, Dragutinovici, Subotici, Lukovici, Rukavina, Durici, Obradovici - fundaşi, Stankovici, Kuzmanovici, Milijas, Ninkovici, Jovanovici, Jankovici, Kacar, Krasici - mijlocaşi, Pantelici, Zigici, Lazovici, Sulejmani - atacanţi.

×
Subiecte în articol: sport