x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Roseata", la cea mai veche echipa spaniola

"Roseata", la cea mai veche echipa spaniola

09 Iul 2004   •   00:00

Aflat la sfarsit de contract cu Numancia, echipa proaspat promovata in Primera Division, Laurentiu Rosu a preferat sa semneze pe doi ani cu divizionara secunda Recreativo de Huelva.

CATALIN FAINISI

Laurentiu Rosu a semnat ieri un contract pe doi ani cu divizionara secunda Recreativo de Huelva, echipa ce a activat in Primera Division in sezonul 2002/2003 si care intentioneaza sa revina pe prima scena a fotbalului iberic in sezonul urmator. Rosu l-a urmat la cea mai veche grupare de fotbal din Spania, infiintata pe 23 decembrie 1889, pe fostul antrenor al Numanciei, Quique Hernandez Marti, care a parasit echipa soriana la sfarsitul sezonului trecut. "Am vorbit cu antrenorul si mi-a spus ca are nevoie de mine pentru a promova. M-am inteles bine cu el in perioada in care am jucat la Numancia si cred ca este mai bine pentru mine sa plec la Recreativo. Acolo se contureaza un viitor frumos, conducerea asigurand toate conditiile pentru promovarea si ramanerea in Primera Division", a declarat Rosu.

VEDETA. Mijlocasul roman va fi prezentat in curand suporterilor andaluzi si se va integra lotului pe 19 iulie, cand Recreativo incepe pregatirile pentru noul sezon. "Roseata" poate fi considerat "perla" echipei, cei mai celebri componenti ai echipei fiind, pe langa el, fundasii Sergio, Loren si Juan Merino, care au evoluat, in trecut, la Salamanca, FC Sevilla, respectiv Betis Sevilla. De asemenea, majoritatea fotbalistilor de la divizionara secunda au facut parte din lotul care a retrogradat, acum doua sezoane, de pe prima scena a fotbalului spaniol.

MOTIV. Romanul a fost unul dintre oamenii de baza ai Numanciei, care a pus umarul la revenirea echipei din Soria in Primera Division, la 3 ani dupa ce retrogradase. In cei 4 ani de contract cu gruparea spaniola, mijlocasul roman s-a evidentiat prin jocul foarte bun, cea mai buna repre-zentare a sa fiind cea din victoria cu 3-1, impotriva lui Real Madrid (5 noiembrie 2000), cand a inscris toate golurile echipei sale. In sezonul recent incheiat a marcat 8 goluri, dar a preferat sa nu-si prelungeasca intelegerea cu spaniolii, fiind nemultumit atat de contractul oferit, cat si de faptul ca Numancia are un lot slab din punct de vedere valoric, cu sanse minime de a ramane in prima divizie.

Laurentiu Rosu: Ma bucur ca raman in Spania

  • Jurnalul National: Laurentiu, cum e sa revii in Segunda, la o luna dupa promovare?

    Laurentiu Rosu: Imi pare rau ca nu pot juca in sezonul viitor in Primera Division, dar oricum as fi retrogradat.

  • De ce spui asta?

    Am plecat de la Numancia fiindca ei voiau sa jucam in prima divizie cu fotbalisti mult mai slabi valoric, cu sanse minime de a face fata. In plus, ei ne ofereau contracte asemanatoare cu cele de pana acum, care nu se potriveau acelui nivel. Astfel, am venit la Recreativo, o echipa care isi doreste sa revina si sa ramana in Primera Division.

  • Va fi grea lupta pentru promovare?

    Normal. Sunt echipe puternice, precum Alaves, Celta Vigo sau Valladolid, care vor sa promoveze, dar avem si noi sanse mari. Trebuie doar sa muncim si sa ne vedem de treaba pana la capat.

  • Ai avut si alte oferte?

    Eu ma bucur ca am ramas in Spania. Am 4 ani de cand joc aici si ma simt foarte bine, m-am obisnuit cu spaniolii si vreau sa arat ca merit sa evoluez in Spania. Mi-ar fi fost dificil sa plec in alte tari, fiindca m-as fi acomodat mai greu.

    CV

    Laurentiu Dumitru Rosu
  • Data nasterii: 21.10.1975, Iasi
  • Echipe: Steaua Bucuresti (1993-2000) / 53 de goluri
  • Numancia (2000-2004)/29 goluri
  • Recreativo de Huelva (2004)
  • Echipa nationala: 25 de selectii/3 goluri
  • Debut echipa nationala: Portugalia - Romania 0-1 (10.10.1998)
  • Casatorit, doua fetite

    EL DECANO

    Recreativo de Huelva este cea mai veche echipa din istoria fotbalului spaniol. Gruparea andaluza, cunoscuta si sub numele "El Decano", a fost infiintata pe 23 decembrie 1889, de mai multi oameni de afaceri englezi si germani din Huelva, o celebra zona miniera a Spaniei. Recreativo a castigat de 9 ori "Trofeul Colombino", o prestigioasa competitie a echipelor spaniole, iar pana acum a jucat de doua ori in Primera Division, in 1978-1979, respectiv 2002-2003.
  • ×
    Subiecte în articol: sport echipa recreativo primera division