x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby: Britanicul Andy Robinson, noul selecționer al Naționalei României

Rugby: Britanicul Andy Robinson, noul selecționer al Naționalei României

23 Sep 2019   •   13:14
Rugby: Britanicul Andy Robinson, noul selecționer al Naționalei României
Sursa foto: Picasa

Tehnicianul Andy Robinson, câştigător al titlului mondial cu reprezentativa Angliei în 2003, este noul selecţioner al echipei naţionale de rugby a României. Acesta va beneficia de expertiza tehnică a lui Marius Tincu, cel care a asigurat interimatul în acest an, şi care va prelua de acum înainte funcţia de manager de performanţă/antrenor federal.

"Federaţia Română de Rugby şi Departamentul de Înaltă Performanţă al World Rugby doresc să anunţe că, începând din această lună, echipa naţionala de seniori a României va fi pregătită de către Andy Robinson. În vârstă de 55 de ani, acesta este unul dintre cei mai titraţi antrenori englezi, câştigător cu echipa naţională a Angliei al titlului mondial în 2003, aceasta fiind singura echipă din Europa care a cucerit trofeul Webb Ellis", se arată în comunicatul FRR.

Obiectivul noului selecţioner este calificarea României la Cupa Mondială din 2023. "Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugby-ul românesc are o tradiţie imensă şi sper să pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugby-ului românesc. Sunt foarte mulţi oameni minunaţi implicaţi în rugby-ul din România, începând cu preşedintele Alin Petrache până la cei de la firul ierbii, care sunt cu toţii pasionaţi şi focusaţi pe succes. Scopul meu este să îi unesc pe toţi aceştia şi să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel. Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa. După întâlnirile pe care le-am avut cu Alin Petrache şi reprezentanţii Departamentului de Înaltă Performanţă al FRR, şi după ce am vizionat câteva din meciurile de anul trecut ale echipei, cred că acesta este un obiectiv realizabil", a declarat Robinson.

Andy Robinson a făcut parte din selecţionata British Lions în turneul din Australia în 1989 şi a evoluat în Premiership între 1985-1997 la Bath, cu care a cucerit 7 titluri de campion al Angliei şi 7 Cupe. La finalul carierei de jucător a devenit antrenor, pregătind pe Bath (1997-2000) cu care a cucerit că antrenor principal, în premieră pentru o echipă britanică, Heineken Cup în 1998. Între 2000-2004 a făcut parte din staff-ul naţionalei Angliei care în 2002 a devenit numărul 1 mondial şi în 2003 a câştigat Cupa Mondială, apoi între 2004-2006 a fost antrenor principal al Angliei, cele mai notabile succese fiind cu Africa de Sud şi Australia. Între 2007-2009 a fost antrenor principal la Edinburgh, cu care a terminat pe locul secund în Liga Celtică în 2009, între 2009-2012, antrenor principal al Scoţiei, cu victorii în faţa Africii de Sud, Australiei şi Argentinei, iar între 2013-2016 antrenor principal la Bristol, echipă pe care a promovat-o în Premiership în 2016, după 8 ani.

Selecţionata României va debuta în Rugby Europe Championship pe 1 februarie 2020 în deplasare, cu Georgia. "Stejarii" vor avea apoi încă două meciuri în deplasare, pe 8 februarie, cu Portugalia şi pe 7 martie, cu Rusia şi două partide pe teren propriu, pe 22 februarie, cu Spania şi pe 14 martie, cu Belgia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rugby