x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Primul examen al "stejarilor"

Rugby - Primul examen al "stejarilor"

de Vlad Ionescu    |    03 Feb 2007   •   00:00

Echipa nationala a Romaniei intalneste astazi, de la ora 13:30, pe Stadionul Ghencea II, reprezentativa Georgiei, in primul sau meci din editia 2007-2008 a Cupei Europene a Natiunilor, competitie pe care tricolorii au castigat-o de patru ori pana acum.

Intalnirea va fi transmisa in direct de TV Sport. Prin prisma palmaresului dintre cele doua echipe, "stejarii" pregatiti de Daniel Santamans pornesc cu prima sansa, din cele noua dispute anterioare romanii reusind sa se impuna de sapte ori, fata de doar doua succese ale ex-sovieticilor. Acestia se pot lauda chiar cu o victorie la Bucuresti (31-20, in 2001), insa in ultimul meci direct, disputat anul trecut, in preliminariile Cupei Mondiale, Romania s-a impus clar cu scorul de 20-8.

RECORD. Pentru veteranul lotului nostru, Romeo Gontineac (34 de ani), meciul cu Georgia reprezinta ocazia de a urca pe locul secund intr-un clasament al celor mai selectionati jucatori romani, in care ii va egala pe Dumitru Gheorghe si pe regretatul Florica Murariu, care au adunat cate 70 de meciuri pentru echipa nationala, lider fiind Adrian Lungu, cu 77 de selectii. Gontineac intentioneza sa se retraga la sfarsitul acestui an, nu inainte de a bifa o a patra prezenta la Cupa Mondiala, performanta cu care putini jucatori se pot lauda.

×
Subiecte în articol: sport