x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Americanii cer testarea fotbalistilor rusi!

Cupa Mondiala 2018: Americanii cer testarea fotbalistilor rusi!

22 Iun 2018   •   11:04
Cupa Mondiala 2018: Americanii cer testarea fotbalistilor rusi!

In opinia agentiei americane anti-doping, un astfel de control se impune pentru a confirma increderea ca turneul de la Moscova este unul cinstit.

 

Seful Agentiei anti-doping a Statelor Unite, Travis Tygart a solicitat Federa'iei internationale de fotbal, FIFA, sa supuna echipa de fotbal a Rusiei unor teste dupa seria de victorii inregistrata in faza de grupe a Cupei mondiale.

"Ar fi naiv sa credem ca gazdele campionatului mondial nu vor putea incalca, din nou, regulile anti-doping", a spus oficialul american intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian inca inainte de inceperea Mondialului.

Acum, dupa victoriile jucatorilro rusi, Tygart a afirmat ca echipa Rusiei trebuie, in opinia lui, "supusa unor teste anti-doping agresive, pentru a apara increderea opiniei publice in onestitatea campionatului".

"Regulile internationale cer ca in cazul unei imbunatatiri inexplicabile a performantelor unor echipe pe arena sportiva, ele sa fie atent cercetate. Rezultate extraordinare reclama teste anti-doping suplimentare", a insistat oficialul american.

Contactata de The Telegraph pentru a preciza la cate astfel de teste a fost supusa echipa Rusiei, FIFA a refuzat sa ofere detalii. "Cand este vorba de teste pe durata desfasurarii turneurilor, va rugam sa ne intelegeti, dar nu putem comenta aceste date", au explicat responsabilii FIFA.

The Telegraph aminteste ca, pana la deschiderea Mondialului, selectionata de fotbal a Rusiei a fost catalogata de FIFA drept cea mai verificata echipa.

×