x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Belgia a trecut o singură dată de Brazilia la CM

Cupa Mondiala 2018: Belgia a trecut o singură dată de Brazilia la CM

03 Iul 2018   •   13:10
Cupa Mondiala 2018: Belgia a trecut o singură dată de Brazilia la CM

Naţionala Belgiei, calificată pentru a treia oară în istoria sa în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, va înfrunta vineri Brazilia, cu care are un palmares negativ în cele patru confruntări anterioare, un succes faţă de trei eşecuri.

 

Belgia, care a eliminat Japonia (3-2) în optimi, după un meci plin de dramatism, va întâlni Brazilia la Kazan cu obiectivul de a se califica în semifinalele Cupei Mondiale din Rusia. La CM 2014 din Brazilia, belgienii au ieşit din sferturi după ce au fost eliminaţi de Argentina (0-1).

Unica ocazie în care Belgia a depăşit sferturile a fost la CM 1986 din Mexic, când drumul europenilor către finală a fost blocat tot de Argentina.

Belgia a înfruntat Brazilia o singură dată la Mondial, la cel din 2002 găzduit de Coreea de Sud şi Japonia. Atunci, în optimi, Selecao s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Rivaldo şi Ronaldo.

Celelalte meciuri au fost amicale şi singurul succes al belgienilor (5-1) a fost înregistrat în aprilie 1963 pe stadionul Heysel din Bruxelles, la prima confruntare directă. Celelalte două amicale au fost câştigate de brazilieni în 1965 (5-0) şi 1988 (2-1). AGERPRES

×