x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international VIDEO Cupa Mondiala 2018: Belgia exultă şi salută "o performanţă"

VIDEO Cupa Mondiala 2018: Belgia exultă şi salută "o performanţă"

07 Iul 2018   •   12:45
VIDEO Cupa Mondiala 2018: Belgia exultă şi salută "o performanţă"

Strigăte de bucurie, halbe de bere şi claxoane, aşa a sărbătorit Belgia vineri seara calificarea "Diavolilor Roşii" în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018 după eliminarea Braziliei (2-1), salutată ca "o performanţă" de întreaga presă din Regat şi de primul ministru.

 

"Performanţă magnifică! În drum spre semifinale! @emmanuelmacron : Înainte Diavoli", a scris pe Twitter primul ministru Charles Michel în cursul serii, adresându-se preşedintelui Emmanuel Macron. 

"Să învingem marile echipe, nu mai credeam aşa ceva!", a afirmat o suporteră îmbrăcată în culorile Belgiei. "Acum ne vom lovi de Franţa, dragii noştri vecini, vom vedea", a adăugat femeia. 

Şi pe site-urile de internet ale presei belgiene, cuvântul "performanţă" era omniprezent. "Un meci care nu se poate uita niciodată!", a scris jurnalul flamand Het Nieuwsblad, în timp ce presa de vineri dimineaţă califica acest meci drept "un meci istoric pentru Belgieni. În seara asta sau niciodată", titra Le Soir. 

Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, la Kazan, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franţa. 

''Diavolii roşii'' au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76). AGERPRES

Bucurie

×